default-image

Απονομή αστέρα αξίας και τιμής στον Ελ. Χανδρινό

Ελλάδα
Απονομή αστέρα αξίας και τιμής στον Ελ. Χανδρινό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απένειμε μετά θάνατον την Διαμνημόνευση "Αστέρα Αξίας και Τιμής" στον Αντιναύαρχο ε.α. Ελευθέριο Χανδρινό.

Στην τελετή απονομής Διαμνημόνευσης παρέστη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και η οικογένεια του Αντιναυάρχου ε.α. Ελευθέριου Χανδρινού. Την διαμνημόνευση «Αστέρα Αξίας και Τιμής» παρέλαβε η σύζυγος του Ελευθέριου Χανδρινού, Αμαλία Χανδρινού.

Η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με εισήγηση στο ΣΑΓΕ του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου και ομόφωνης απόφασης αυτού, απονέμεται στον αποβιώσαντα, Αντιναύαρχο ε.α. Ελευθέριο Χανδρινό, η Διαμνημόνευση «Αστέρα Αξίας και Τιμής» για τις όλως διακεκριμένες υπηρεσίες που προσέφερε προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πατρίδα.

Συγκεκριμένα ως Κυβερνήτης του Α/Γ "ΛΕΣΒΟΣ" την 20ή Ιουλίου 1974, ημέρα έναρξης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, κατάφερε να αποβιβάσει προσωπικό της ΕΛΔΥΚ (450 οπλίτες) στην Πάφο, που είχε προηγουμένως παραλάβει από την Αμμόχωστο για επαναπατρισμό, μετά από σφοδρό βομβαρδισμό του παρακείμενου τουρκικού θύλακα, προκαλώντας σύγχυση στις τούρκικες δυνάμεις.

Το Α/Γ "ΛΕΣΒΟΣ" συνέχισε τον πλου του και επέστρεψε στην Ελλάδα, ολοκληρώνοντας επιτυχώς τη δύσκολη αποστολή του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News