default-image

Ομιλία του Κ.Μητσοτάκη στη Λαμία

Ελλάδα
Ομιλία του Κ.Μητσοτάκη στη Λαμία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη σημασία της εκλογής νέου Προέδρου όχι μόνο για τη Νέα Δημοκρατία αλλά και για ολόκληρη τη χώρα τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, στην ομιλία που πραγματοποίησε στη Λαμία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τα εθνικά θέματα, τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και το προσφυγικό. Εξήγησε ότι το τρομοκρατικό χτύπημα «που μας συγκλόνισε όλους σημαίνει ότι ο πόλεμος της Μέσης Ανατολής έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη και κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται αρκετά ασφαλής».

Παράλληλα προέταξε την ανάγκη για εθνική συνεννόηση και ευρωπαϊκή πολιτική η οποία θα προσκολλήσει απόλυτα την Ελλάδα στην Ευρώπη στο ζήτημα αντιμετώπισης του προσφυγικού αλλά και στο ζήτημα αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους. «Ως χώρα βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο πολλές Ευρωπαϊκές χώρες να θεωρήσουν ότι μέσα στις μεταναστευτικές ροές παρεισφρύουν τρομοκράτες με αποτέλεσμα να κλείσουν τα σύνορά τους και η Ελλάδα να μείνει με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες».

Με αφορμή του ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τον πρωθυπουργό πείσει την Τουρκία  - με τη στήριξη της Ευρώπης - η ταυτοποίηση των προσφύγων να γίνεται στην Τουρκία και οι πρόσφυγες να διοχετεύονται κατευθείαν στην Ευρώπη αντί να πνίγονται στην προσπάθειά τους να έρθουν στην Ελλάδα.

«Πείτε μου με το χέρι στην καρδιά, όταν ακούτε τον πρωθυπουργό να μιλάει για την ανάγκη καταπολέμησης της τρομοκρατίας και την ίδια στιγμή ακούτε τον κ. Πανούση να καταγγέλλει ευθέως ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναλλάσσονται ευθέως με τρομοκράτες πως ακριβώς αισθάνεστε;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης τους πολίτες της Λαμίας.

«Ας βάλουμε ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές, ας μιλήσουμε με σκληρούς ιδεολογικούς όρους γι' αυτό που μας διαχωρίζει από αυτήν την Αριστερά του τίποτα. Γι' αυτό και είναι τόσο σημαντική αυτή η εκλογή όχι μόνο για τη Νέα Δημοκρατία αλλά και για ολόκληρη τη χώρα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συμφωνία της Κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Μητσοτάκης θύμισε το σύνθημα που έλεγε τον Ιανουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» αλλά και τις δηλώσεις πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόταν να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός για τους φτωχούς και τους μεσαίους. «Σήμερα φαίνεται ότι υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας το οποίο είναι πολύ πιο αδύναμο από αυτό που είχαμε διαπραγματευθεί εμείς ως Νέα Δημοκρατία. Επί δικών μας ημερών δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός», τόνισε και χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ηθικά έκπτωτο.

Με αφορμή την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη να αφήσει η Νέα Δημοκρατία πίσω τις κακές πολιτικές πρακτικές της Μεταπολίτευσης. «Και εμείς λαϊκίσαμε, υποσχεθήκαμε πράγματα που δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε, διορίσαμε περισσότερο από ότι έπρεπε και δεν στηρίξαμε αρκετά τον ιδιωτικό τομέα και την πραγματική οικονομία. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, να βάλουμε μια τελεία στις κακές πρακτικές και να ανοίξουμε ένα καινούργιο ελπιδοφόρο κεφάλαιο για τη Νέα Δημοκρατία».

«Για να γίνουμε ξανά μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να ξεπεράσουμε το 28% πρέπει να μάθουμε να ζούμε στη Νέα Δημοκρατία με τις όποιες διαφωνίες μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και διερωτήθηκε γιατί σε κάθε εκλογή Προέδρου ο νικητής διέγραφε τον ηττημένο ή ο ηττημένος έφευγε από μόνος του. «Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές. Έχουμε ζήσει διασπάσεις και διχόνοιες τις οποίες πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Θέλω να σας εγγυηθώ προσωπικά ότι η ενότητα της παράταξης δεν κινδυνεύει», πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στους πολίτες της Λαμίας για το πως οραματίζεται τη Νέα Δημοκρατία από την αρχή. «Θέλω ένα κόμμα που θα ενώνει, θα συνθέτει, δεν θα διαιρεί και δεν θα διχάζει. Θέλω μεγαλύτερο ρόλο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, μικρότερη Πολιτική Επιτροπή που να παράγει πραγματική πολιτική», τόνισε.

«Αυτήν τη Νέα Δημοκρατία δεν τη χρειάζονται μόνο οι Νεοδημοκράτες αλλά και ο τόπος διότι πολύ σύντομα θα φανεί πόσο ανίκανη είναι η Κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη μόνη εναλλακτική πρόταση εξουσίας που θα μπορέσει να πολεμήσει μια Κυβέρνηση με σκληρά ιδεολογικά χαρακτηριστικά που οδηγεί τη χώρα σε λάθος κατεύθυνση.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News