default-image

Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Βουλή για τα θύματα στο Παρίσι

Ελλάδα
Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Βουλή για τα θύματα στο Παρίσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι τήρησε η Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της Ειδικής Συνεδρίασης της Ολομέλειας, αφιερωμένης στην ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ανοίγοντας την Ειδική Συνεδρίαση, ανέφερε:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν από δύο εβδομάδες στη Βουλή των Ελλήνων απευθύνθηκε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Πριν από λίγες μέρες, την Παρασκευή το βράδυ, υπήρξε το γνωστό αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα.

Η Κυβέρνηση, όλη η πολιτειακή ηγεσία της χώρας και όλα τα κόμματα εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους, την καταδίκη και, βεβαίως, την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στον Γαλλικό λαό. Αυτά τα χτυπήματα, αυτή η βαρβαρότητα -που είχε προηγηθεί και στο Λίβανο και σε άλλες χώρες, γεγονός που δεν πρέπει να ξεχνάμε- είναι στο επίκεντρο της προσοχής σήμερα, για την ανάπτυξη ενός μαζικού διεθνούς φιλειρηνικού κινήματος. Θα παρακαλούσα, η Βουλή των Ελλήνων, επειδή είναι στην πρώτη της συνεδρίαση μετά το συμβάν, να αποτίσει φόρο τιμής με ένα λεπτό σιωπής».

Κατά την Ειδική Συνεδρίαση μίλησαν ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Παιδείας κ. Νικόλαος Φίλης, ο κ. Νικόλαος Μανιός (ΣΥΡΙΖΑ), ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας (ΝΔ), ο κ. Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης (Δημοκρατική Συμπαράταξη), ο κ. Ιωάννης Γκιόκας (ΚΚΕ), ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς (Το Ποτάμι), ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ) και ο  κ. Μάριος Γεωργιάδης (Ένωση Κεντρώων).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News