default-image

Μήνυμα Μαριά για την 42η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Ελλάδα
Μήνυμα Μαριά για την 42η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σαράντα δύο χρόνια μετά ο φτωχοποιημένος λαός μας, παλεύει και πάλι για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου της χώρας μας», αναφέρει σε μήνυμά του ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής καθηγητής κ. Νότη Μαριά με αφορμή την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.  

Ολόκληρο το μήνυμα του κ. Μαριά:

«Σαράντα δύο χρόνια πριν, τον Νοέμβρη του 1973, η εξέγερση φοιτητών και λαού κατά της χούντας των συνταγματαρχών έγραψε τη δική της ιστορία. Οι Έλληνες, με μπροστάρη τη νεολαία, όρθωσαν το ανάστημά τους στο δικτατορικό καθεστώς, ζητώντας "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία".

Σήμερα η μνημονιακή πολιτική που επιβάλλει η τρόικα στην πατρίδα μας είναι συνώνυμη με την καταπάτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, την  υπονόμευση της δημοκρατίας και την αύξηση της  ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Ο φτωχοποιημένος λαός μας, παλεύει και πάλι για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου της χώρας μας.   

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την οριστική κατάργηση του μνημονίου, των αποικιοκρατικών δανειακών συμβάσεων και τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους.

Για να πετάξουμε την τρόικα έξω από την πατρίδα μας και να πάρουμε πίσω την Ελλάδα μας».                                                            

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News