Ελλάδα

Συνεργασία ελληνικών και γαλλικών Αρχών για την ταυτοποίηση διαβατηρίου

Τη συνδρομή των ελληνικών Αρχών ζήτησαν οι γαλλικές Αρχές, διότι σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα διαβατήρια που βρέθηκε στον τόπο του μακελειού, είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο στη Λέρο.

Το αίτημα για την ταυτοποίηση του συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στο πτώμα ενός ατόμου, στάλθηκε από την Γαλλική αστυνομία προς την Ελλάδα για περισσότερες πληροφορίες.

Η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ένα διαβατήριο, το οποίο «σφραγίστηκε» από τις ελληνικές αρχές πριν από μικρό χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα στις 3/10 στη Λέρο.

Σύμφωνα με αξιωματικούς ήδη οι ελληνικές Αρχές έστειλαν όλα τα στοιχεία που έχουν από την ταυτοποίηση και κυρίως τα δαχτυλικά αποτυπώματα προκειμένου να συμβάλουν στην αναζήτηση των ερωτημάτων που είναι πολλά.

Το πρώτο που πρέπει να διευκρινιστεί είναι αν το διαβατήριο ανήκει σε θύμα ή δράστη, ενώ η ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων θα δώσει σαφή απάντηση για το αν ο άνθρωπος που πέρασε από την Λέρο είναι ο ίδιος με το νεκρό στη Γαλλία.

Αυτά τα δυο κομβικά ερωτήματα αναμένεται να απαντηθούν από τις γαλλικές αρχές, τις επόμενες ημέρες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας σε ανακοίνωσή του επισήμανε: «δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος.

Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος».

Σχόλια