default-image

Σεμινάριο: "Δημοσιο(α)-γράφοντας μέσα στην τάξη"

Ελλάδα
Σεμινάριο: "Δημοσιο(α)-γράφοντας μέσα στην τάξη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη Αγγελική Ζαχαράτου) διοργανώνει το "3ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τον Έντυπο Λόγο και το Μαθητικό Έντυπο με τίτλο: "Δημοσιο(α)-γράφοντας μέσα στην τάξη" με τίτλο: Από τη θεωρία στην πράξη σε συνεργασία με τη Ελένη Βακεθιανάκη, δημοσιογράφο, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Ηπείρου Πελοποννήσου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και με τη στήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Το Σεμινάριο είναι ανοικτό σε όλους τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται τόσο για τους τρόπους και τις τεχνικές της δημοσιογραφικής γλώσσας, όσο και για τη διαδικασία προετοιμασίας και υλοποίησης ενός μαθητικού εντύπου, ώστε αυτό να αποτελεί ένα ενδιαφέρον υλικό που θα προβάλλει την εικόνα των εφήβων για τον κόσμο και τα γεγονότα που τους επηρεάζουν και θα «καταθέτει» τις δικές τους απόψεις για τα προβλήματα του καιρού τους.

Το 3ο Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:30-19:30, στην Αίθουσα "Ελύτη" του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, Μονής Αγκαράθου 9 (πίσω από τον Αγ. Δημήτριο) και θα είναι βιωματικό, καθώς οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν / παρουσιάσουν θέματα που πρόκειται να εντάξουν στα μαθητικά έντυπα των σχολείων τους και τρόπους προβολής τους (ρεπορτάζ, συνέντευξη κ.ά), ενσωματώνοντας τις πληροφορίες για τα έντυπα και ψηφιακά ΜΜΕ των δύο προηγούμενων σεμιναρίων.

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News