default-image

Ερώτηση κ. Νίκου Ανδρουλάκη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ελλάδα
Ερώτηση κ. Νίκου Ανδρουλάκη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ.Νίκος Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ερώτηση σχετικά  με την παροχή δανείων από το Πρόγραμμα για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία (EaSI) και την απουσία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ανακοίνωσαν την υπογραφή συμβάσεων με 6 εθνικούς παρόχους μικροχρηματοδότησης για την παροχή 20.000 δανείων  αξίας 237 εκατομμυρίων ευρώ σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία (EaSI).

Από τους 6 εθνικούς παρόχους (Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ρουμανία και Γαλλία) δυστυχώς απουσιάζει η Ελλάδα. Έχοντας υπόψη την υψηλή ανεργία στην χώρα μας και την ιδιαίτερη κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε την ακόλουθη ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ανακοίνωσαν την υπογραφή των πρώτων 6 συμβάσεων με εθνικούς παρόχους για την ενεργοποίηση του προγράμματος εγγυήσεων EaSI. Επισημαίνω ότι το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του ευρύτερου «πακέτου Γιούνκερ» και απευθύνεται σε πολύ μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε συμβατικά δανειακά προϊόντα του τραπεζικού τομέα.

 Έχοντας υπόψη ότι η μικροχρηματοδότηση σήμερα αποτελεί εργαλείο κλειδί για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και με δεδομένη την ιδιαίτερη κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, τους πρόσφατα επιβληθέντες προορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων, την τραπεζική αργία του Ιουλίου αλλά και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνικών επιχειρήσεων εντάσσεται στον ορισμό της πολύ μικρής επιχείρησης

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

-Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή αντίστοιχης σύμβασης με Έλληνα πάροχο;

-Σε ποιες ενέργειες οφείλει να προβεί η Ελληνική κυβέρνηση για να διευκολύνει τη σχετική διαδικασία;»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News