default-image

Ο Γιάννης Μουζάλας για το μεταναστευτικό

Οικονομία
Ο Γιάννης Μουζάλας για το μεταναστευτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στην άτυπη σύνοδο των κρατών-μελών της ΕΕ επιβεβαιώνεται για πρώτη φορά με τόση ένταση η από την αρχή διατυπωθείσα θέση της κυβέρνησης ότι το προσφυγικό πρόβλημα και οι προσφυγικές ροές δεν μπορούν να ελεγχθούν χωρίς τη συνεργασία της Τουρκίας» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος συνόδευσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής της Βαλέτα για τη μετανάστευση και την άτυπη σύνοδο των κρατών-μελών της ΕΕ για το προσφυγικό.

Ολόκληρη η δήλωσή του κ. Μουζάλα σχετικά με το προσφυγικό: 

«Στην άτυπη σύνοδο των κρατών-μελών της ΕΕ επιβεβαιώνεται για πρώτη φορά με τόση ένταση η από την αρχή διατυπωθείσα θέση της κυβέρνησης ότι το προσφυγικό πρόβλημα και οι προσφυγικές ροές δεν μπορούν να ελεγχθούν  χωρίς τη συνεργασία της Τουρκίας. Αυτό πια αποτελεί μια ευρωπαϊκή θέση και είναι κατά την άποψή μας μονόδρομος. Εξάλλου, σε αυτά τα πλαίσια, επίκειται το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, στο οποίο θα συζητηθούν άλλωστε και διμερή ζητήματα».    

Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που υπήρξαν χτες ότι δήθεν «είναι έτοιμος να τα βροντήξει επειδή έχει απαυδήσει από τη συμπεριφορά συναδέλφων του υπουργών». 

Επ' αυτού σημειώνει: «Τα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το αντίθετο, η συνεργασία με τους υπουργούς που συμπλέκονται στο ζήτημα του προσφυγικού είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα και βελτιώνεται συνέχεια. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, αυτό αυξάνει και τη συνεργασία και ελπίζουμε ότι θα έχουμε αποτελέσματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News