Ελλάδα

Επεισόδιο μεταξύ Ευ. Βενιζέλου - Ν. Τόσκα

Επεισόδιο ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Τόσκα και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο συνέβη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τον κ. Τόσκα αν γνωρίζει πού πηγαίνει ο απερχόμενος διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ Στ. Σταυρόπουλου. Ο κ. Τόσκας απάντησε ότι δεν γνωρίζει και ότι δεν ρώτησε για να μη θεωρηθεί ότι παρεμβαίνει.

Οι δύο άρχισαν να λένε μεταξύ τους ότι γνωρίζονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στον διάλογο που ακολούθησε ο κ. Βενιζέλος του είπε ότι τον θυμάται «έξω από το γραφείο του Π. Μπεγλίτη στο Πεντάγωνο».

«Ήμουν διευθυντής του γραφείου του κ. Μπεγλίτη», του υπενθύμισε ο κ. Τόσκας.

Ως διευθυντής είχατε άποψη για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών και δεν γνωρίζετε την τύχη του Στ. Σταυρόπουλου; ρώτησε ο Ε. Βενιζέλος.

«Εσείς γνωρίζατε κάθε γραμμή της συμφωνίας για τα υποβρύχια, εγώ όχι», του απάντησε δηκτικά ο κ. Τόσκας λέγοντας ότι «δεν θέλω να μιλήσω για στικάκια και υποβρύχια».

Σε έξαλλη κατάσταση ο Ε. Βενιζέλος φώναζε ότι «είστε θρασύς και πολιτικά ανήθικος και λόγω της τυχοδιωκτικής διαδρομής που ακολουθήσατε. Δεν έχετε κανένα σεβασμό, παρεμβαίνετε αντιθεσμικά και έρχεστε εδώ να πείτε ύβρεις και υπαινιγμούς».

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου παρενέβη κατευναστικά, αλλά ο Ε. Βενιζέλος, που καταψήφισε την πρόταση Τόσκα, επέμεινε: «Δεν τελείωσε εκ μέρους μου, καμία πολιτική αλητεία δεν τελειώνει έτσι. Είμαστε ακόμη στην αρχή».

Πηγή: newsroom naftemporiki.gr

Σχόλια