default-image

Απ. Τζιτζικώστας: "Καμία πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό"

Ελλάδα
Απ. Τζιτζικώστας: "Καμία πρώτη κατοικία σε πλειστηριασμό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τους προειδοποιώ: Καμία υποχώρηση από τα όρια, καμία πρώτη κατοικία ανθρώπου που θέλει να πληρώσει, αλλά δεν μπορεί, σε πλειστηριασμό», τόνισε σήμερα στην κεντρική ομιλία του στο Περιστέρι ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρουσία εκατοντάδων φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα δεινά που συσσωρεύει η κυβέρνηση στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών με τη λαίλαπα των μέτρων, στα κόκκινα δάνεια και στη ρύθμιση των εκατό δόσεων, ενώ αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που δέχεται για να αποδομηθεί η υποψηφιότητά του.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Απόστολου Τζιτζικώστα απόψε στο Περιστέρι είναι τα εξής:

- Για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης:

Είναι βέβαιο ότι θα έρθουν να επιβάλουν κι άλλα νέα μέτρα, σε μια χώρα όμως, που δεν έχει πλέον να δώσει τίποτε άλλο

Η λογική της παραγωγής εθνικού πλούτου και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναντήθηκαν ποτέ. Είναι στο ακριβώς αντίθετο άκρο, είναι η μέρα με τη νύχτα Η ύφεση αποδεικνύεται βαθύτερη και υπάρχουν προβλέψεις για μακροχρόνια στασιμότητα. Η ανεργία αυξάνεται, όπως και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η μαύρη τρύπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη 6,4 δισ. ευρώ. Και είναι βέβαιο ότι θα έρθουν να επιβάλουν και άλλα νέα μέτρα, σε μια χώρα όμως, που δεν έχει πλέον να δώσει τίποτε άλλο. Γιατί ήδη πληρώνουν το λογαριασμό οι χαμηλοσυνταξιούχοι, με οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις. Πληρώνουν οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες με την προκαταβολή φόρου στο εξωπραγματικό 100%. Πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού, με τον ΕΝΦΙΑ, που αυξάνει και που δήθεν θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πληρώνουν οριζόντια όλοι οι Έλληνες με την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%, ακόμα και στα βασικά είδη.

- Για τα κόκκινα δάνεια και τη ρύθμιση των εκατό δόσεων:

Τους προειδοποιώ: Καμία υποχώρηση από τα όρια, καμία πρώτη κατοικία ανθρώπου που θέλει να πληρώσει, αλλά δεν μπορεί, σε πλειστηριασμό.

Τώρα με το μόχθο μιας ολόκληρης ζωής της μέσης ελληνικής οικογένειας, που αγόρασε ένα σπίτι με ένα δάνειο. Με τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, προκάλεσαν τη φυγή 40 δισεκατομμυρίων ευρώ πριν τα capital controls και 20 δισεκατομμυρίων ευρώ από την κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών. Και τώρα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του ο κόσμος. Όλες οι κυβερνήσεις προστάτευσαν την πρώτη κατοικία, έστω και με παρατάσεις. Με όριο 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία και 35.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα. Και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύεται για 120.000 ευρώ αντικειμενική αξία και 12.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα. Και δεν ξέρουν καν αν θα το πετύχουν. Μα επιτέλους τόσο ανίκανοι είναι να βρουν λύση; Τους προειδοποιώ: Καμία υποχώρηση από τα όρια, καμία πρώτη κατοικία ανθρώπου που θέλει να πληρώσει, αλλά δεν μπορεί, σε πλειστηριασμό.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έπαιξαν και με τις 100 δόσεις και προκάλεσαν χάος. Οι 72 δόσεις είχαν γίνει αποδεκτές και έτρεχαν από την κυβέρνησή μας. Με τις 100 δόσεις ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είχαν καμία προϋπόθεση, κινδυνεύουν τώρα να χάσουν τη ρύθμισή τους κι όσοι είχαν ήδη μπει. Καταστρέφουν οικογένειες, καταστρέφουν επιχειρήσεις και δεν πρόκειται να μαζέψουν και έσοδα. Το απόλυτο φιάσκο.

- Για το διακύβευμα των εκλογών, την ανάγκη αυξημένης συμμετοχής και τις επιθέσεις που δέχεται η υποψηφιότητά του:

Στις 22 Νοεμβρίου δεν επιλέγουμε απλά ένα πρόσωπο, επιλέγουμε το που θέλουμε να πάμε την παράταξή μας, τα επόμενα χρόνια.

Οι απαντήσεις που πρέπει να απαντήσουμε μέσα μας είναι: Είμαστε ικανοποιημένοι από τη Νέα Δημοκρατία σήμερα;  Τολμάμε να γίνουμε εμείς, η Νέα Δημοκρατία το νέο; Γιατί αν αυτό θέλουμε, αν πιστεύουμε ότι η μόνη λύση για να νικήσουμε το σύστημα Τσίπρα είναι να αλλάξουμε, τότε πρέπει να το κάνουμε τώρα, όχι αργότερα. Γιατί αλλιώς, δεν θα είναι προσωρινή η εκλογική ήττα, η πικρή γεύση που είχαμε στις τρεις τελευταίες φορές. Θα είναι η οριστική, ιστορική τελεία για την παράταξή μας. Αν συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο της προσωρινότητας, της μεταβατικότητας, αν κάνουμε μια επιλογή ήττας στις 22 Νοεμβρίου, τότε η Νέα Δημοκρατία θα κινδυνεύσει να γίνει μια ανάμνηση της εποχής που φεύγει. Χρόνο θέλουν να αγοράσουν μόνα τα συμφέροντα, οι βολεμένοι που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το χθες.

Γι' αυτό και η οργή τους, για αυτό και οι επιθέσεις τους με τα παλιά αποτυχημένα κόλπα τους. Δεν περνούν όμως οι στημένες δημοσκοπήσεις, που παρουσιάζονται κυρίως στα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ. Κι ας έπεσαν όλες έξω, και στις πέντε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Το σύστημα δίνει τα ρέστα του, αλλά θα σπάσει για άλλη μια φορά τα μούτρα του. Έχει ανάγκη μια Νέα Δημοκρατία ηττοπαθή, φοβική, συμβιβασμένη και χτισμένη με παλιά υλικά. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα πάρουμε την τύχη της παράταξης στα χέρια μας, θα την αλλάξουμε και θα την οδηγήσουμε σύντομα σε νίκη. Ή θα σταθούμε απέναντι, να τους νικήσουμε ή θα τους αφήσουμε να αποτελειώσουν τη χώρα μας. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα της 22ας Νοεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News