default-image

"Η Εμπειρία του Πολυτεχνείου και η Επαναστατική Στρατηγική Σήμερα"

Ελλάδα
"Η Εμπειρία του Πολυτεχνείου και η Επαναστατική Στρατηγική Σήμερα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση - συζήτηση την παρασκευή 13/11, ώρα 7:00 μ.μ., αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ, με θέμα "Η Εμπειρία του Πολυτεχνείου και η Επαναστατική Στρατηγική Σήμερα" και ομιλητές τα μέλη της ΚΣΕ, Α. Δραγανίγο, Γ. Φελέκη και Γιάννη Αγγελόπουλο.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός βρίσκονται μπροστά σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το κουαρτέτο των "θεσμών" (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΜΣ) προωθούν μια αντιλαϊκή καταιγίδα βάρβαρων μέτρων λιτότητας και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με επίκεντρο την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που συνυπέγραψε η κυβέρνηση με όλο το φθαρμένο μνημονιακό αστικό πολιτικό σύστημα, παρά και ενάντια στο συγκλονιστικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης του Ιούλη.

Μετά από έξι χρόνια μνημόνια τα μόνα αποτελέσματα που είχε αυτή η πολιτική ήταν η πρωτοφανής φτώχια, η εφιαλτική ανεργία και η μετανάστευση ιδιαίτερα των νέων, η διάλυση των δημόσιων αγαθών, η συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων, η εκτόξευση του χρέους, η κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, η διαρκής στυγνή επιτροπεία.

Η πολιτική αυτή εξυπηρετεί μόνο τις δυνάμεις του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που φορτώνουν την πρωτοφανή κρίση του καπιταλισμού στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Τον κεντρικό ρόλο στην επίθεση παίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόκειται για μια κυβέρνηση αντιλαϊκή, εχθρική απέναντι στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Ο αγώνας για να μην περάσει το τρίτο μνημόνιο και συνολικά η πάλη για την ανατροπή της επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, αποτελούν το πιο επείγον και καθοριστικό ζήτημα για την εργατική τάξη και τον λαό. Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί από ένα ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Το τελευταίο διάστημα, αναπτύσσονται ήδη σημαντικές κινητοποιήσεις κα αντιστάσεις απέναντι σε αυτή την πολιτική. Σταθμός σε αυτή την πορεία αποτελεί η απεργία στις 12 Νοέμβρη και ο αγωνιστικός εορτασμός του Πολυτεχνείου. Τώρα όπως και τον Νοέμβρη του 73, ο δρόμος της ρήξης με την συγχρονη βαρβαροτητα του κεφαλαιου αποτελει μονοδρομο για την ικανοποιηση των αμεσων και μακροπροθεσμων εργατικων και λαικων συμφεροντων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεσμεύεται να συμβάλει συστηματικά στη κοινή δράση και το διάλογο όλων των αγωνιστικών δυνάμεων του κινήματος, δεσμεύεται να συμβάλει σε ένα αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής της επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Για ένα πρόγραμμα αναγκών και δικαιωμάτων. Για την αντεπίθεση και την νίκη του κινήματος.

Σας καλούμε να συζητήσουμε την σύγχρονη επαναστατική προοπτική στην εκδήλωση μας την ερχομένη Παρασκευή 13/11, ώρα 7:00 μ.μ., αίθουσα "Ανδρόγεω".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News