Ελλάδα

Στους δρόμους ενάντια στην πολιτική που υπαγορεύουν οι δανειστές

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «θα συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει τα Συνδικάτα και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.», για την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, όπως διευκρινίζουν «ενάντια στην πολιτική που υπαγορεύουν οι δανειστές και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ. "σβήνοντας" οριστικά την ελπίδα εγκατάλειψης των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επί έξι χρόνια προκαλούν φτώχεια, εξαθλίωση και ανεργία».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Στην πρώτη γραμμή του αγώνα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν να παλεύουν ενάντια στη νέα καταιγίδα μέτρων που ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση η συγκυβέρνηση ισοπεδώνοντας ότι έχει απομείνει όρθιο και παραδίδοντας τα κλειδιά της πρώτης κατοικίας στα «αρπακτικά» που χρόνια τώρα παραμονεύουν να κλέψουν ότι απέκτησαν με αίμα και ιδρώτα οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Χθες, οι καταλήψεις στα Δημοτικά κτίρια, σήμερα η συμμετοχή στη 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία, αύριο κάποια άλλη κινητοποίηση προκειμένου να σταλεί το μήνυμα αντίστασης σε μία πολιτική που είναι αδιέξοδη και καταστροφική για τη χώρα και τους πολίτες της. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λέμε «ΟΧΙ» στις κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση, στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στις μειώσεις των μισθών και στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούμε την κατάργηση όλων των μνημονίων, την άμεση διαγραφή του χρέους, την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, την κατοχύρωση-διεύρυνση του Δημόσιου και Κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών τους και νέο μισθολόγιο που θα προβλέπει ακώλυτη μισθολογική-βαθμολογική εξέλιξη με αποκατάσταση των απωλειών λόγω του παγώματος των μισθών από το 2011.

Για το θέμα του μισθολογίου, αλλά και για τα Β.Α.Ε. οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκονται με τα όπλα… ανά χείρας. Όσον αφορά στο θέμα του μισθολογίου η συγκυβέρνηση ετοιμάζει νέο προπαγανδίζοντας δήθεν αυξήσεις αλλά έρχονται μειώσεις και μάλιστα μεγάλες δεδομένου του τεράστιου ποσού που θέλει να εξοικονομήσει. Όσον αφορά στα Β.Α.Ε. δεν έχει ακόμη εκδοθεί η Εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών, όπως υπήρξε δέσμευση προς την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για μη ανατροπή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα), στις 10.00 το πρωί και από εκεί θα κάνουν πορεία προς την Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου έχει προγραμματισθεί για τις 11.00 το πρωί η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση».

Σχόλια