Ελλάδα

TUV HELLAS (TUV NORD): Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ενημερωτική ημερίδα

Με μεγάλη επιτυχία και την παρουσία πλήθους στελεχών από το χώρο του Τουρισμού και τον Ξενοδοχειακό κλάδο πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα της TUV HELLAS (TUV NORD) στο Ηράκλειο Κρήτης, σχετικά με τη νέα νομοθεσία για την κατάταξη των Ξενοδοχείων και των Τουριστικών Καταλυμάτων σε Αστέρια και Κλειδιά.

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους απευθύνοντας παράλληλα και χαιρετισμό οι κ.κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος Ξενοδόχων Ηρακλείου, Γιώργος Πελεκανάκης, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Ελλάδος & πρόεδρος Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης και Σωτήρης Κρεμμαστιώτης, γενικός διευθυντής Ξενοδοχείου BLUE PALACE (SBOKOS HOTEL GROUP). Χαιρετισμό απήυθηνε και ο διευθύνων σύμβουλος της TUV HELLAS (TUV NORD) Σάββας Πελτέκης, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης των στελεχών του τουριστικού τομέα για τη Νομοθεσία και ειδικά μέσα από ένα διαπιστευμένο & διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα όπως η TUV HELLAS (TUV NORD).

Την παρουσίαση των απαιτήσεων της νέας νομοθεσίας και των κριτηρίων που τίθενται πλέον για την κατάταξη των τουριστικών καταλυμάτων πραγματοποίησαν η διευθύντρια του Γραφείου Κρήτης της TUV HELLAS (TUV NORD) Uxue Azpiroz και η διευθύντρια Πιστοποίησης Συστημάτων Βάσια Καζάζη. Μεταξύ άλλων αναλύθηκαν ανά κριτήριο η απαιτούμενη τεκμηρίωση που πρέπει να συγκεντρώνει η εκάστοτε ξενοδοχειακή μονάδα για να επιβεβαιώνει τη συμμόρφωσή της κατά την επιθεώρηση με το αντίστοιχο υποχρεωτικό ή προαιρετικό κριτήριο, καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε οι χρονικές προθεσμίες που θέτει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο να επαρκέσουν για την ολοκλήρωση των αναγκαίων ενεργειών από το κάθε τουριστικό κατάλυμα.

TUV HELLAS (TUV NORD

Η TUV HELLAS (TUV NORD) είναι ένας από τους πρώτους Οργανισμούς Επιθεώρησης και Πιστοποίησης- μέλος του Σ.Ε.Τ.Ε.-, ο οποίος διαπιστεύτηκε ως προς την επάρκειά του από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) να διενεργεί την επιθεώρηση που είναι απαραίτητη για την κατάταξη των ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων/διαμερισμάτων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών και τη χορήγηση της Βεβαίωσης Συνδρομής Προϋποθέσεων Κατάταξης (ΥΑ αριθ. 219/08-01-2015), σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις και τις τροποποιήσεις αυτών με αριθ. 216/08-01-2015 και αριθ. 21185/13-10-2014, αντίστοιχα.

Ο Φορέας έχει επιθεωρήσει περισσότερα από 300 ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στη χώρα μας βάσει της ελληνικής νομοθεσίας και των διεθνών ή εθνικών προτύπων, αποδεικνύοντας την ηγετική του θέση στις πιστοποιήσεις του τουριστικού κλάδου, ενώ τα πιστοποιητικά της TUV HELLAS (TUV NORD) αναγνωρίζονται παγκοσμίως από όλους τους tour operators.

Εμφατική αναγνώριση της προόδου και της επιτυχίας αυτής αποτελεί το γεγονός ότι η TUV HELLAS (TUV NORD) λόγω της μεγάλης εξειδίκευσης και τεχνογνωσίας που έχει αναπτύξει στην Ελλάδα, έχει οριστεί ως το κέντρο χάραξης στρατηγικής για όλο το TUV NORD GROUP παγκοσμίως για τα θέματα της επιθεώρησης στον τουριστικό κλάδο.

Σχόλια