default-image

Στη Βουλή τα ερωτήματα γονέων-μαθητών του 3ου Λυκείου

Κρήτη
Στη Βουλή τα ερωτήματα γονέων-μαθητών του 3ου Λυκείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή φέρνει τα ερωτήματα του Συλλόγου Γονέων του 3ου Λυκείου Ηρακλείου ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Με αναφορά που κατέθεσε προς το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και βουλευτής Ηρακλείου μεταφέρει τα ερωτήματα και την αγωνία τόσο των γονέων όσο των μαθητών του 3ου Λυκείου.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους, το οποίο ξεκίνησε με πάρα πολλές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, την απώλεια ήδη διδακτικών ωρών, και οι μαθητές της Γ' Λυκείου που έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις δίνοντας σε μερικούς μήνες δε γνωρίζουν σημαντικά πράγματα για την πραγματοποίησή τους.

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμη με επίσημο τρόπο καταστήσει σαφές:

Α) Θα ισχύσει ό,τι και τα προηγούμενα έτη όσον αφορά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής των μαθητών στις εξετάσεις (για την ομάδα προσανατολισμού, για τη τυχόν επιλογή 5ου μαθήματος, για τις ξένες γλώσσες, για τα ειδικά μαθήματα κ.λπ.);

Β) Πότε θα υποβληθεί τελικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους μαθητές μηχανογραφικό για την επιλογή σχολών;

Γ) Θα προηγηθούν τελικά οι ενδοσχολικές εξετάσεις από τις πανελλαδικές και εάν ναι πότε;

Δ) Θα υπάρξει το απαραίτητο κενό χρονικό διάστημα μεταξύ των ενδοσχολικών εξετάσεων από τις πανελλαδικές εξετάσεις;

Ε) Ο μέσος όρος της προφορικής βαθμολογίας των πανελλαδικών εξεταζόμενων μαθημάτων θα συνυπολογίζεται; Και αν ναι με ποιο τρόπο; Με τον αντίστοιχο γραπτό βαθμό για την εξαγωγή του γενικού βαθμού πρόσβασης του μαθητή για την τελική εξαγωγή των μορίων του;

Στ) Θα επανεξετάσετε το θέμα με τα μαθήματα κατεύθυνσης που δεν εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις;

Ερωτήματα καίρια των μαθητών που ανησυχούν, γιατί νιώθουν ήδη ότι στην κρίσιμη προσπάθεια που θα καθορίσει σημαντικά το μέλλον τους κινούνται στα τυφλά. Το ΥΠΕΠΘ οφείλει άμεσα να απαντήσει σε όλα αυτά που αφορούν τους μαθητές μας Γ' Λυκείου που ήδη από την πρώτη χρονιά φοίτησης στο λύκειο λειτουργεί ως το πειραματόζωο ανεύθυνων & επικίνδυνων χειρισμών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News