Ελλάδα

Στη Λέσβο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τους κατοίκους της Σκάλας Συκαμνιάς, ενός μικρού χωριού στη βόρεια Λέσβο που βρέθηκε στο μάτι του προσφυγικού κυκλώνα επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο μετάβασής του στη Λέσβο με αφορμή τον εορτασμό των 103 ετών από την απελευθέρωση του νησιού από τους Οθωμανούς.

Ο κ. Παυλόπουλος έφτασε στη Λέσβο το πρωί της Κυριακής για να παρακολουθήσει στη Μυτιλήνη τις καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου από τις Πρυτανικές Αρχές θα του απονεμηθεί το χρυσό μετάλλιο του ιδρύματος.

Μαζί με την περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, θα επισκεφθεί μετά, έργα οδοποιίας στα τα οποία έχουν ανακαλυφθεί σημαντικής αρχαιολογικής αξίας ευρήματα. Το απόγευμα, καθ' οδόν προς τη Σκάλα Συκαμνιάς, θα επισκεφθεί το Μανταμάδο και το Μοναστήρι του εορτάζοντος εκείνη τη μέρα Ταξιάρχη.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους κατοίκους της Σκάλας Συκαμνιάς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη απ' όπου θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Σχόλια