default-image

Τι είπε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας

Ελλάδα
Τι είπε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε στις 3 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ως θέμα συζήτησης την προσφυγική κρίση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ενημέρωσε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας για τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, ενώ ο Αλ. Τσίπρας αποχώρησε περίπου δύο ώρες μετά την εκκίνηση της συνεδρίασης.

Πριν την αναχώρησή του, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης στο θέμα της διαπραγμάτευσης.

«Η κυβέρνηση προχωρά υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της τόσο απέναντι στους εταίρους όσο όμως και απέναντι στον ελληνικό λαό, καθότι η βασική δέσμευση βάσει της οποίας λάβαμε εκ νέου τη λαϊκή εντολή ήταν η προστασία των αδυνάτων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδυνάτων», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός δεσμευόμενος ότι θα προστατέψει την πρώτη κατοικία για τις αδύναμες κατηγορίες πολιτών.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τη διπλή Σύνοδο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που θα γίνει στη Μάλτα στις 11 και 12 Νοεμβρίου.

Αρχικά θα διεξαχθεί η «Σύνοδος της Βαλέτας για τη Μετανάστευση» και αμέσως μετά, στις 12 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί άτυπη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απέκλεισε το ενδεχόμενο κοινών περιπολιών μεταξύ ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής, ενώ για τον Έβρο υποστήριξε πως, εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να δημιουργήσει περάσματα σε κάποια σημεία, αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τη Βουλγαρία, την Τουρκία αλλά και με τις ευρωπαϊκές χώρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News