default-image

Μήνυση κατέθεσε ο Κουμουτσάκος-Καταπέλτης για τη ΧΑ

Ελλάδα
Μήνυση κατέθεσε ο Κουμουτσάκος-Καταπέλτης για τη ΧΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυση κατά αγνώστων δραστών κατέθεσε το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο πρώην υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος για την άγρια επίθεση που δέχθηκε χθες στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ποντιακών σωματείων, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά κατά της Χρυσής Αυγής.

Ο πρώην υπουργός, όπως αναφέρει το ethnos.gr, που παρέμεινε για λίγη στο γραφείο του εισαγγελέα, προσκόμισε με τη μήνυσή του και φωτογραφίες των προσώπων που του επιτέθηκαν.

«Πριν λίγο κατέθεσα στην Εισαγγελία Αθηνών, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη βίαιη επίθεση που δέχτηκα από φασιστοειδή στοιχεία», αναφέρει ο βουλευτής στην ανακοίνωσή του με την οποία γνωστοποίησε ότι επισκέφθηκε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα.

«Όπως θα απαιτούσε ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, ζήτησα τον εντοπισμό και την άμεση σύλληψη των, γνωστών άλλωστε στο πανελλήνιο, δραστών της χθεσινής άνανδρης φασιστικής επίθεσης. Καθώς και των εμπνευστών και παρακινητών της. Των πολιτικών - πνευματικών τους γονέων», επισημαίνει.

Τονίζει ότι η Χρυσή Αυγή και εκείνοι που την εκπροσωπούν εκφράζουν τον σκοταδισμό, τη βία, τον τραμπουκισμό. «Γρονθοκοπούν την ελευθερία για να σκοτώσουν την Δημοκρατία. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε όλοι εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και τα δημοκρατικά κόμματα που τους εκπροσωπούν», σημειώνει.

«Η κυβέρνηση από την πλευρά της πρέπει έμπρακτα να προστατεύει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών και των εκπροσώπων τους. Τώρα καλείται να το αποδείξει με πράξεις και όχι με ωραία λόγια. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι ζήτημα τιμής για τη Δημοκρατία. Όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα είμαι πάντα απέναντι στη βία, στη μισαλλοδοξία, στην ανοησία και την ιδεοληψία. Θα είμαι πάντα μαχητικά μαζί με την Δημοκρατία που δεν τρομοκρατείται αλλά και οφείλει να αυτοπροστατεύεται», καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

Νωρίτερα, είχε ζητήσει τη σύλληψη των δραστών της χθεσινής «φασιστικής» -όπως την χαρακτηρίζει- επίθεσης εναντίον του ζήτησε με ανάρτησή του στο twitter.

«Όπως κάθε δημοκρατικός πολίτης, απαιτώ απ' τη δημοκρατική Πολιτεία την άμεση σύλληψη των δραστών της χθεσινής φασιστικής επίθεσης», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος στο μήνυμά του.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με το ethnos.gr, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" το πρωί της Παρασκευής τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται σε συγκεκριμένους χώρους, η αστυνομία βρίσκεται σε καλό δρόμο ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πρόκειται για ανθρώπους που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή.

Στο μεταξύ, η βάρβαρη επίθεση στον κ. Κουμουτσάκο αποτέλεσε πεδίο σφοδρών διαξιφισμών μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, για επικίνδυνο παιχνίδι κατηγορεί η κυβέρνηση τη ΝΔ και προειδοποιεί ότι έχει ήδη χάσει τον έλεγχο από την ακροδεξιά, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του πολίτη, Νίκο Τόσκα να μην καλύπτουν άλλο τους ακροδεξιούς τραμπούκους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News