default-image

"Παγώνουν" οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις

Ελλάδα
"Παγώνουν" οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστέλλεται η εκτέλεση αποφάσεων κατεδάφισης αυθαίρετων εντός δασικών εκτάσεων μέχρι την κύρωση των οικείων δασικών χαρτών, με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου, διά των αρμοδίων υπουργών, Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «οι διαδικασίες ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών που έχουν συνταχθεί, αναρτήθηκαν ή αναμένεται η ανάρτησή τους στα πλαίσια του Εθνικού Κτηματολογίου ρυθμίστηκαν από το Ν. 3889/2010.

Η κύρωση των δασικών χαρτών της χώρας θα άρει κατά τρόπο αποφασιστικό αμφισβητήσεις ως προς τη νομιμότητα ανέγερσης κτισμάτων εντός δασικών εκτάσεων, εντασσόμενων σε χαρακτηρισμένους οικισμούς ή μη, η δε κατεδάφισή τους προ της κυρώσεων των χαρτών θα προκαλούσε μη αναστρέψιμη πραγματική κατάσταση.

Η αναστολή εκτέλεσης των αποφάσεων κατεδάφισης που προβλέπεται από τη διάταξη υπαγορεύεται, εξάλλου, και από την ανάγκη επικαιροποίησης των διοικητικών στοιχείων επί των οποίων βασίστηκαν αποφάσεις κατεδαφίσεως (εκδοθείσες σε κάποιες περιπτώσεις προ δεκαετιών που δεν έχουν έως σήμερα εκτελεστεί)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News