Ελλάδα

Μαριάς: Αυστηρούς κανόνες στη χρήση των drones

Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής, Νότης Μαριάς, ζήτησε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 29/10/2015 περιοριστικούς και αυστηρούς κανόνες στη χρήση των τηλεχειριζόμενων αεροσκάφων (drones) έτσι ώστε να μην υπάρχει παραβίαση ιδιωτικών ζητημάτων και προστασίας δεδομένων.

Αναφερόμενος στη χρήση των drones ο Νότης Μαριάς είπε ότι «τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην εποχής της τεχνολογίας μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα σε σχέση με την έρευνα και την διάσωση, την προστασία του περιβάλλοντος, την αγροτική και βιομηχανική παραγωγή, την δημοσιογραφία, τις εμπορικές δραστηριότητες και τις δραστηριότητες αναψυχής. Παράλληλα όμως τα συστήματα αυτά -σκοπίμως ή όχι- μπορούν και να βλάψουν ανθρώπους και υποδομές».

Καταλήγοντας ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να θεσπίσει μέτρα, προκειμένου να μην υπάρξει παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και της προστασίας δεδομένων.

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:


Σχόλια