Ελλάδα

Βαρουφάκης: Θα ήθελα να είμαι Καγκελάριος της Γερμανίας

Καγκελάριος της Γερμανίας θα ήθελε να είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης. Τουλάχιστον αυτό αποκάλυψε σε συνέδριο των Financial Times, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ποια δουλειά θα ήθελε στην Ευρώπη αν μπορούσε να επιλέξει.

 «Εννοείται πως θα ήθελα να ήμουν Καγκελάριος της Γερμανίας. Θα έπρεπε βέβαια να φρεσκάρω τα γερμανικά μου», φέρεται να είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το Business Insider.

Μάλιστα, το' χει σκεφτεί τόσο καλά που έχει κι έτοιμο σχέδιο που θα εφάρμοζε αν είχε το συγκεκριμένο πόστο.

Σύμφωνα λοιπόν με το πλάνο του, ο κ. Βαρουφάκης θα θέσπιζε ένα σχέδιο τεσσάρων σημείων προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της ευρωζώνης. Το σχέδιο αυτό θα περιελάμβανε ένα ταμείο φτώχειας το οποίο θα υποστηριζόταν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Στο ίδιο συνέδριο, ο κ. Βαρουφάκης αποκάλεσε τον Φρανσουά Ολάντ «αποκύημα της συλλογικής μας φαντασίας», ενώ σε δηλώσεις του στο Business Insider παραδέχτηκε ότι θα έμπαινε στον πειρασμό να ψηφίσει για το Brexit, αλλά δεν θα το έκανε.

Προέβλεψε τέλος ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον θα αποτύχει να επαναδιαπραγματευεί το ρόλο της Βρετανίας στην Ευρώπη, καθώς επικεντρώνεται αποκλειστικά στην Άνγκελα Μέρκελ. «Πιστεύω σε μία καμπάνια πολιτικής ανυπακοής, αλλά εντός της ΕΕ. Νομίζω ότι ο Ρέντσι θέλει να το κάνει αυτό. Ο Κάμερον θα αποτύχει αν δεν εξασφαλίσει μεγαλύτερη συμμαχία», επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης.

Σχόλια