default-image

Γεωργιάδης: "Μας ανησυχεί η ενότητα αλλά πρώτα οι αλλαγές"

Ελλάδα
Γεωργιάδης: "Μας ανησυχεί η ενότητα αλλά πρώτα οι αλλαγές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προτρέποντας τους Κρητικούς να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές, ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε το βράδυ της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Ηράκλειο, έναν από τους σταθμούς στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στο νησί.

Ο κ. Γεωργιάδης έτυχε θερμής υποδοχής από κομματικά στελέχη, φίλους και υποστηρικτές, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επανέλαβε ότι ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα καθορίσει και το μέλλον της παράταξης.  

Ταυτόχρονα εμφανίστηκε ενωτικός λέγοντας πως οι εσωκομματικές εκλογές θα είναι μια δημοκρατική γιορτή.

Στην ομιλία του προς φίλους και στελέχη του κόμματος είπε τα εξής: «Σήμερα έχω σκοπό να σας πω μερικά πράγματα που γενικά δεν τα ακούτε στην πολιτική. Καταρχάς να πω πως ήδη αυτή η διαδικασία αρχίζει να έχει κάποιους καρπούς. Δειλούς η αλήθεια είναι, γιατί μεταξύ μας φοβόμαστε να μιλήσουμε οι υποψήφιοι - δε γίνονται και τα debate. Είχαμε πει να κάνουμε δυο εθνικές συνδιασκέψεις, ούτε αυτές βλέπω να γίνονται. Οι δημοσιογράφοι ρωτούν ταυτόσημες ερωτήσεις σε μας από τις εφημερίδες, δεν απαντούν και οι τέσσερις, απαντούμε δηλαδή οι δύο, εγώ και ο Μητσοτάκης, οι άλλοι δύο δεν απαντάνε. Υπάρχει μια φοβία.

Όμως οι καρποί αρχίζουν να βγαίνουν. Παραδείγματος χάρη, χθες ο συνυποψήφιός μου και καλός μου φίλος Απόστολος Τζιτζικώστας, στον Alpha όπου βρέθηκε, είπε ότι δεν κάναμε αρκετές μεταρρυθμίσεις ή κάπως έτσι το υπονόησε, στο διάστημα που εγώ και ο Κυριάκος ήμασταν υπουργοί της κυβερνήσεως Σαμαρά. Εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να βρεθούμε με τον Αποστόλη κάπου, σε ένα πάνελ, οπουδήποτε επιθυμεί, για να δούμε τι μεταρρυθμίσεις κάναμε, ποια ήταν η δική του στάση σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, αν κάπου έβαλε πλάτη σε αυτές τις λίγες που κάναμε, ή πολλές, αν βοήθησε ως περιφερειάρχης είτε προ των εκλογών όπου είχε την ένταση με τον Σαμαρά, είτε μετά από τις εκλογές. Αυτές είναι γόνιμες συζητήσεις και πολύ ευπρόσδεκτες.

Γιατί, πριν ψηφίσετε εσείς, θα πρέπει να ξέρετε τι υποστηρίζει ο καθένας από εμάς. Θέλουμε να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις; Θέλουμε να φτιάξουμε αλλιώς τα σχολικά βιβλία; Θέλουμε να δώσουμε ιδεολογική μάχη με την Αριστερά; Αυτά αν τα συζητήσουμε προ των εκλογών και σας δώσουμε την ευκαιρία να κρίνετε και να συγκρίνετε. Στο τέλος θα δείτε πόσο αγαπημένοι θα είμαστε και πόσο θα υπάρχει ενότητα.

Η ενότητα είναι το ένα που μας ανησυχεί αλλά η πρόοδος του κόμματος και το να θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα είναι η μεγάλη εικόνα. Η ενότητα μόνη της, ξέρετε, δε φτάνει. Ενωμένοι ήμασταν και στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και χάσαμε με 7,5 μονάδες. Δεν είναι η ενότητα το μοναδικό κριτήριο. Φυσικά και τη θέλουμε και κανένας δε θα πάει ενάντια. Αλλά το κριτήριο το μείζον, η μεγάλη εικόνα, είναι εάν θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Και εγώ θέλω να σας πω κάτι και να σας το πω με πολύ καθαρή φωνή. Εγώ θέλω να αλλάξουμε την Ελλάδα γιατί δε μας αξίζει αυτή η Ελλάδα που ζούμε σήμερα. Δεν αξίζει στα παιδιά μας να έχουμε μια Ελλάδα, που αισθάνονται δεν έχουν μέλλον, δεν έχουν προοπτική. Και το μόνο κόμμα, η μόνη παράταξη που μπορεί σήμερα να αλλάξει την Ελλάδα, πρέπει να το πούμε με περηφάνια, είναι η Νέα Δημοκρατία».

Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου όπου είχε συνάντηση με τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε πολύ καλό κλίμα, ενώ αργά το βράδυ παραχώρησε συνέντευξη στην "ΚΡΗΤΗ TV" και το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, στην εκπομπή "Αντιθέσεις" υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα για την παράταξη είναι η ενότητα αλλά και η επιστροφή στην εξουσία.

Οι σταθμοί της περιοδείας

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του υποψήφιου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη ήταν τα Χανιά, απ' όπου δήλωσε πως ο Τσίπρας κορόιδεψε τους Κρητικούς, εκφράζοντας την άποψη ότι οι Κρητικοί, που, όπως είπε, έδωσαν μεγάλο ποσοστό στο ΣΥΡΙΖΑ, δε θα ανεχθούν αυτή την κοροϊδία.

Από τα Χανιά ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την άποψη ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ενότητας στη Νέα Δημοκρατία.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε στη ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, όπου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τελευταίος σταθμός της περιοδείας του ήταν το Ηράκλειο, όπου πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News