Ελλάδα

Κ. Μητσοτάκης: "Κουρασμένος, φθαρμένος και αμήχανος ο Τσίπρας"

«Ένα μήνα μετά, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ήδη φθαρμένος», εκτίμησε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή στο Επιμελητήριο Εύβοιας με φορείς του νομού.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. επισήμανε πως ο κ. Τσίπρας ήταν ήδη «ηθικά έκπτωτος από το γεγονός ότι είπε απίστευτα ψέματα στις εκλογές του Ιανουαρίου», ενώ τώρα είναι και «πολιτικά φθαρμένος και ανεπαρκής να διαχειριστεί την πολύ μεγάλη πρόκληση της επιστροφής της χώρας σε μια τροχιά ανάπτυξης».

«Όσοι τον βλέπουν και η εικόνα του και η στάση του δείχνει ένα πρωθυπουργό κουρασμένο και αμήχανο και ο οποίος για βασικά θέματα όπως ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση ταλαιπωρεί εδώ και δυο μήνες ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και την ιδιωτική εκπαίδευση χωρίς να μπορεί να δώσει λύση», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση, εκτίμησε ότι επιτάχυνση στον οικονομικό τομέα θα δώσει το σταθερό τραπεζικό σύστημα, η σταθερή και μειωμένη φορολογία αλλά «πρωτίστως μια κυβέρνηση που να σέβεται τον επιχειρηματία και να μην τον βλέπει ως εχθρό και να μην υπερφορολογεί την οικονομική δραστηριότητα, προσελκύοντας παράλληλα επενδύσεις».

Σε ό,τι αφορά την εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, υποστήριξε ότι ένας «ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός αγκαλιάζει και στηρίζει τη δικιά μου υποψηφιότητα».

Παράλληλα, δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ν.Δ. θα είναι ενωμένη την επομένη των εκλογών και πιο ισχυρή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Εύβοιας με φορείς του νομού:

* Για την οικονομική κατάσταση: «Επιτάχυνση στον οικονομικό τομέα θα δώσει το σταθερό τραπεζικό σύστημα, η σταθερή και μειωμένη φορολογία αλλά πρωτίστως μια κυβέρνηση που να σέβεται τον επιχειρηματία και να μην τον βλέπει ως εχθρό και να μην υπερφορολογεί την οικονομική δραστηριότητα, προσελκύοντας παράλληλα επενδύσεις. Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση που έχουμε σήμερα δεν πληροί αυτές τις βασικές προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα η οικονομία να βουλιάζει πάλι στην ύφεση και η χώρα να πηγαίνει σε πολύ λάθος κατεύθυνση».

* Για τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα: «Ένα μήνα μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας είναι ήδη φθαρμένος. Ήταν ήδη ηθικά έκπτωτος από το γεγονός ότι είπε απίστευτα ψέματα στις εκλογές του Ιανουαρίου. Τώρα είναι και πολιτικά φθαρμένος και ανεπαρκής να διαχειριστεί την πολύ μεγάλη πρόκληση της επιστροφής της χώρας σε μια τροχιά ανάπτυξης. Όσοι τον βλέπουν και η εικόνα του και η στάση του δείχνει ένα πρωθυπουργό κουρασμένο και αμήχανο και ο οποίος για βασικά θέματα όπως ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση ταλαιπωρεί εδώ και δυο μήνες ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και την ιδιωτική εκπαίδευση χωρίς να μπορεί να δώσει λύση».

* Για την εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία: «Αυτό το οποίο βλέπω εγώ είναι ότι ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός νεοδημοκρατών αγκαλιάζει και στηρίζει τη δικιά μου υποψηφιότητα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Είμαι πεπεισμένος ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι ενωμένη την επομένη των εκλογών και πιο ισχυρή. Όσοι περισσότεροι έρθουν να ψηφίσουν τόσο πιο ισχυρή εντολή θα δώσουν στον επόμενο αρχηγό να αλλάξει τη Νέα Δημοκρατία και να τη μετατρέψει από ένα συρρικνωμένο κόμμα σε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Ελπίζω και εύχομαι με τη στήριξη των νεοδημοκρατών να είμαι εγώ αυτός που θα αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο».

Σχόλια