Ελλάδα

Τζιτζικώστας: "Για κάθε λάθος του Τσίπρα, απαιτείται ένα νέο μέτρο"

Στη Λαμία βρέθηκε την Παρασκευή ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, εκτοξεύοντας τα "βέλη" του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Για κάθε λάθος του Τσίπρα, απαιτείται και ένα νέο μέτρο. Και είναι βέβαιο ότι θα επιβάλουν και άλλα νέα μέτρα», τόνισε.

Ο κ. Τζιτζικώστας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2015, σύμφωνα με την Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, επισημαίνοντας ότι αυτό συνεπάγεται νέα μέτρα, σε μια χώρα που πλέον δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο.

Παράλληλα, ανέφερε πως οι δείκτες της ανεργίας θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, όπως και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, εξαιτίας κυβερνητικών λαθών.

«Η μαύρη τρύπα των εσόδων είναι 6,4 δισ. ευρώ», πρόσθεσε.

Σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Τζιτζικώστας έριξε τις ευθύνες στον πρωθυπουργό για το γεγονός πως επέτρεψε η Ελλάδα να αναλάβει ρόλο ευθύνης στο ακανθώδες θέμα, καθώς δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση.

«O κ.Τσίπρας επιτρέπει να αναλάβει η Ελλάδα έναν ρόλο ευθύνης που δεν της αναλογεί και δεν μπορεί να διαχειριστεί», υπογράμμισε.

Στη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του στη Λαμία ο κ. Τζιτζικώστας διατύπωσε την πρότασή του να απαιτήσει η Ελλάδα ενεργητικές λύσεις ασφάλειας τόσο από τον ΟΗΕ, όσο κι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ένα διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα όπως το προσφυγικό.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Λαμία είναι τα εξής:

-Για το ζήτημα του προσφυγικού: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει τη χώρα στην πιο αδύναμη στιγμή της σε αποθήκη ψυχών.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφεραν να δουν τη συνολική εικόνα στο προσφυγικό ζήτημα, γι' αυτό και το υποτίμησαν. Αυτό έχει τεράστιο κόστος για την Ελλάδα, γιατί μετατρέπει την προσφυγική κρίση στη Συρία σε εθνική κρίση. Σε ένα διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα, θα έπρεπε να απαιτεί ενεργητικές λύσεις ασφάλειας και από τον ΟΗΕ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Λόγω των ιδεοληψιών του και της κουτοπόνηρης λογικής του παίζει με τη φωτιά και τα εθνικά μας συμφέροντα. Και μετατρέπει τη χώρα στην πιο αδύναμη στιγμή της σε αποθήκη ψυχών. Χωρίς πραγματικά να νοιάζεται. Όπως ξεκάθαρα αποδεικνύει η συμπεριφορά του προς αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους. Σε μια χώρα που ξέρει τι θα πει προσφυγιά. Και επιτρέπει να αναλάβει η Ελλάδα έναν ρόλο ευθύνης που δεν της αναλογεί και δεν μπορεί να διαχειριστεί, και συγκαλύπτει -αδιάφορο με ποια ανταλλάγματα- όσους θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα».

-Για την Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής:

«Για κάθε λάθος που κάνουν, απαιτείται και ένα νέο μέτρο.

Η Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, που μόλις χθες είδε το φως της δημοσιότητας, είναι ένας πραγματικός κόλαφος για τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Καταγράφεται πλήρης δημοσιονομικός εκτροχιασμός το 2015. Η ύφεση αποδεικνύεται βαθύτερη και υπάρχουν προβλέψεις για μακροχρόνια στασιμότητα. Η ανεργία αυξάνεται, όπως και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η μαύρη τρύπα των εσόδων είναι 6,4 δισ. ευρώ. Για κάθε λάθος που κάνουν, απαιτείται και ένα νέο μέτρο. Και είναι βέβαιο ότι θα έρθουν να επιβάλουν και άλλα νέα μέτρα, σε μια χώρα όμως, που δεν έχει πλέον να δώσει τίποτε άλλο. Ποιος θα πληρώσει αυτό το νέο φέσι; Οι πολίτες πληρώνουν ήδη ένα λογαριασμό, του πρώτου επταμήνου, της "πρώτης φοράς αριστερά"».

Ο κ. Τζιτζικώστας πραγματοποίησε από το πρωί περιοδεία στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Φθιώτιδας, ενώ από αύριο αρχίζει την περιοδεία του στην Ήπειρο.

Σχόλια