default-image

"Περιπλανήσεις στον κόσμο της Φυσικής" στο Θεατρικό Σταθμό

Κρήτη
"Περιπλανήσεις στον κόσμο της Φυσικής" στο Θεατρικό Σταθμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης διοργανώνει την πρώτη του εκδήλωση με τίτλο "Περιπλανήσεις στον κόσμο της Φυσικής", που θα πραγματοποιηθεί στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου το Σάββατο 31 Οκτώβρη και ώρα 17:30-20:30.

Οι ομιλίες της εκδήλωσης και οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι:

* "Τα γρανάζια του επιστήμονα & τα γρανάζια της επιστήμης", κ. Βασιλική Παυλίδου, αστροφυσικός-επίκουρος καθηγήτρια Τμήματος Φυσικής

* "Νανοτεχνολογία & Νανοφυσική", κ. Γιάννης Ρεμεδιάκης, επίκουρος καθηγητής Τμήματος Τεχνολογίας & Επιστήμης Υλικών Π.Κ.

* "Η κοινωνική διάσταση των Φυσικών Επιστημών", κ. Στέφανος Τραχανάς, διευθυντής Εκδόσεων Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν πειραματικές επιδείξεις με τίτλο "Διδάσκοντας με το Διάστημα" από τα Ε.Κ.Φ.Ε. του νομού Ηρακλείου. Τέλος θα βραβευτούν μαθητές Λυκείου που συμμετείχαν σε διεθνείς διαγωνισμούς Φυσικής.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης δημιουργήθηκε με στόχο να εκφράσει το σύνολο των φυσικών της Κρήτης και να γίνει χώρος συνάντησης, διαλόγου και δράσης  για την προώθηση της Φυσικής και των φυσικών επιστημών στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην νέα γενιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News