Ελλάδα

Περισσότερα από 70 νεκρά παιδιά στο Αιγαίο σε δυο μήνες

Δυστυχώς ο Αϊλάν δεν ήταν το τελευταίο παιδί που πνίγηκε στα νερά του Αιγαίου.

Περισσότερα από 70 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια των οικογενειών τους να φθάσουν στην Ευρώπη αναζητώντας καλύτερο.

Μέσα στους δύο μήνες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, τουλάχιστον τόσα παιδιά πνίγηκαν τη στιγμή που συνεχίζονται οι έρευνες για τα νεότερα ναυάγια σκαφών με πρόσφυγες στο ανατολικό Αιγαίο.

Η επιδείνωση του καιρού και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες δυσχεραίνουν περισσότερο τις συνθήκες ακόμη και για παιδιά και βρέφη που βγαίνουν στην στεριά, αλλά αναγκάζονται να μείνουν στην ύπαιθρο.

Από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, καταγράφηκε ο θάνατος 69 παιδιών από ναυάγια στο ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ).

Σε αυτά προστίθενται τουλάχιστον επτά των νεότερων περιστατικών, με αποκορύφωμα τις τραγωδίες της 28ης Οκτωβρίου.

«Το να βλέπεις σορούς παιδιών και βρεφών να ξεβράζονται ή να απομακρύνονται από παραλίες σε συντρίβει» αναφέρει μέλος της οργάνωσης Save The Children που συμμετέχει στις προσπάθειες στη Λέσβο.

Και προσθέτει «Οι κρατικές αρχές και ομάδες όπως η δική μας κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά οι αφίξεις είναι καθημερινά εκατοντάδες».

Σχόλια