Ελλάδα

Φάκελος με σφαίρα στο γραφείο του Τρύφωνα Αλεξιάδη

Φάκελος ο οποίος περιείχε μια σφαίρα και ένα απειλητικό σημείωμα έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας, μέσω αλληλογραφίας, στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Το σημείωμα περιέχει απειλές κατά της ζωής του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού και της οικογένειάς του και φέρει με κόκκινα γράμματα την υπογραφή οργάνωσης με το όνομα «κόκκινη φράξια».

Ο φάκελος παραδόθηκε στην Κρατική Ασφάλεια, όπου και θα εξεταστεί για την ύπαρξη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, γράφει το protothema.gr.

Με αφορμή την επιστολή με τη σφαίρα στο γραφείο του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τους αποστολείς «δήθεν "επαναστάτες"», επισημαίνοντας ότι, «όσο και αν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από ταμπέλες και σύμβολα, είναι σαφής η φασιστοειδής ρίζα των ψυχασθενών, που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, με μαφιόζικη φρασεολογία και απειλές».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, «η ενέργεια αυτή μόνο δύναμη και κουράγιο προσθέτει στον αναγκαίο αγώνα και στη σύγκρουση με τα συμφέροντα της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Όσο και αν κρύβονται, είναι ξεκάθαρο ποιοι κινούν τα νήματα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί τους «επίδοξους "τιμωρούς"» του, όπως τους χαρακτηρίζει, ότι δε φοβήθηκε ποτέ στη ζωή του «τη σύγκρουση και τον αγώνα με ό,τι σάπιο και διεφθαρμένο μας οδήγησε εδώ».

«Να είναι σίγουροι ότι μόνο γέλια προκαλεί η δήθεν "επαναστατική" φρασεολογία τους. Ο φόβος που θέλουν να επιβάλουν θα μετατραπεί σύντομα σε εφιάλτη τους, γιατί θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, με μόνο εφόδιο τις χειροπέδες τους», καταλήγει ο κ. Αλεξιάδης.

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής, φάκελο που περιείχε μια σφαίρα των 45 χιλιοστών έλαβε και η πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών και αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κυρία Άννα Λιγωμένου. Εκτός από τη σφαίρα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιείχε και ένα σημείωμα με περιεχόμενο κυρίως ενάντια στις προτάσεις της Επιτροπής για το Ασφαλιστικό. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως και στις δυο περιπτώσεις είναι ίδιος ο αποστολέας.

Σχόλια