default-image

Eurobank: Βραβεία σε αριστούχους μαθητές στο Ηράκλειο

Κρήτη
Eurobank: Βραβεία σε αριστούχους μαθητές στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Ηράκλειο η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των νομών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, καθώς και ενός αριστούχου από το νομό Κυκλάδων που φοιτά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank "Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία".

Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύτηκαν στις 23 Οκτωβρίου 2015, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Αρχιμανδρίτης πατέρας Αθανάσιος Καραχάλιος, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Δημόσιας Υγείας Εμμανουήλ Κλώντζας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου για θέματα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Καινοτομίας και ΚΕΠ Μαρία Καναβάκη, ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Κωστής Κοκκίνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου Γεώργιος Ματαλλιωτάκης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρέστησαν επίσης ο προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης Γεώργιος Περικλειδάκης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Ιωάννης Σταμέλος, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο οποίος συνεχάρη την Τράπεζα για τη σημαντική πρωτοβουλία της όπου τιμώνται οι άξιοι και τόνισε ότι τα παιδιά χρειάζονται έπαινο και στήριξη στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας.

Μεταφέροντας το μήνυμα του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Αθανάσιος Καραχάλιος σημείωσε ότι μέσω αυτής της βράβευσης τιμάται η επιμέλεια, η ευθύνη και η πρόοδος των μαθητών, και παρότρυνε την Τράπεζα να συνεχίσει την παραγωγική πρωτοβουλία της.

Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, αφού συνεχάρη τα παιδιά, αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο της Eurobank που αποτελεί σημαντική συνεισφορά στις οικογένειες και σημείωσε ότι οι τραπεζικοί οργανισμοί αποτελούν μέρος της κοινωνίας και προσφέρουν ανάπτυξη.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Δημόσιας Υγείας, Εμμανουήλ Κλώντζας, ανέφερε ότι στην τελετή αυτή επιβραβεύονται οι κόποι των παιδιών και συνεχάρη τη Eurobank για την πρωτοβουλία αυτή, που δίνει προοπτική και αναβαθμίζει τη συνείδηση των μαθητών και αποτελεί έναυσμα για άλλους μαθητές να διακριθούν.

Ακολούθως, το λόγο πήρε η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Ηρακλείου, η οποία συνεχάρη την Τράπεζα για το πρόγραμμα που έχει εξελιχθεί σε θεσμό, τους μαθητές για το σημαντικό βήμα τους στην εκπαίδευση, καθώς και στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή.

Ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Κωστής Κοκκίνης τόνισε ότι η βράβευση αυτή αποτελεί κορυφαία στιγμή για την εκπαίδευση και την παιδεία, καθώς επί 13 χρόνια επιβραβεύει τους ικανούς σε μια εποχή που η αριστεία βάλλεται, ενώ απευθυνόμενος στους αριστούχους σημείωσε ότι είναι το αξιόλογο κομμάτι της κρητικής κοινωνίας, βάζοντας υψηλούς στόχους, και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τις ίδιες αξίες.

Στην ομιλία του, ο προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης Γεώργιος Περικλειδάκης, εκπροσωπώντας τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, τόνισε ότι η βράβευση αυτή έχει καθιερωθεί ως θεσμός από έναν ιδιωτικό φορέα που στηρίζει και προωθεί την παιδεία, με ένα πρόγραμμα χορηγιών που αναδεικνύει την προσπάθεια και την ευγενή άμιλλα ως αξίες διαχρονικές σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Χαιρετισμό απέστειλε ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, συγχαίροντας τους αριστούχους και τις οικογένειές τους καθώς και την Eurobank για την πρωτοβουλία της.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στα σχολεία απ' όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του κάθε νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18.

Τέλος, στην ομιλία του, ο περιφερειακός διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων κ. Νίκος Φραγκιαδάκης τόνισε ότι «το πρόγραμμα αυτό μέσα από τη μακρόχρονη πορεία του αλλά και τη μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει έχει κατακτήσει κεντρική θέση στην κοινωνική δράση του Ομίλου μας. Κυρίως όμως έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών και όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε, μαθαίνουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι και παρακολουθώντας την πορεία τους διαπιστώνουμε πως η σημασία της προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης, η σημασία της επιβράβευσης, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή είναι αξίες που όχι μόνο παραμένουν διαχρονικές αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη για τη νέα γενιά. Αντίστοιχα, και για εμάς στην Eurobank αυτές οι ίδιες αξίες είναι η δική μας πηγή έμπνευσης, γνώμονας της δικής μας καθημερινής προσπάθειας και αποτελούν πρότυπο της συνολικής μας παρουσίας.

Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, εμείς στη Eurobank πιστεύουμε ότι η συνέχιση και η υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των δεσμεύσεών μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά που είναι το μέλλον και η προοπτική της».

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, καθώς και του νομού Κυκλάδων, έλαβαν οι εξής:

1.      Γεωργία Αναστασάκη από το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων

2.      Ιδομενέας Ασσαργιωτάκης από το Γενικό Λύκειο Γουβών Ηρακλείου

3.      Δημοσθένης Γεωργαλής από το 7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

4.      Ειρήνη Γιακουμάκη από το 2ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου

5.      Δανάη Δετοράκη από το Γενικό Λύκειο Ν. Κυδωνίας Χανίων

6.      Ευαγγελία Δρακάκη από το Γενικό Λύκειο Σητείας

7.      Παντελεήμων Καβαλαράκης από το Γενικό Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου

8.      Στυλιανός Καζάνης από το Παγκρήτιο Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

9.      Ευαγγελία Καράπα από το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων

10.      Μαρία Καραχρήστου από το Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης

11.      Ιδομενέας Κατσούλης από το Γενικό Λύκειο Μαλίων Ηρακλείου

12.      Σοφία Κτιστάκη από το 1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου

13.      Γεώργιος Λυδάκης από το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

14.      Ευγενία Λυμπεράτου από το Γενικό Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου

15.      Ευαγγελία Μαλεφάκη από το 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων

16.      Ιωάννης Μασοκώστας από το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

17.      Νικόλαος Μαστοράκης από το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

18.      Ειρήνη Μελαμπιανάκη από το Γενικό Λύκειο Μοιρών Ηρακλείου

19.      Ανδρέας Μουντάκης από το Γενικό Λύκειο Κισάμου Χανίων

20.      Αντώνιος Νυσταζάκης από το Γενικό Λύκειο Ελ.Βενιζέλου Χανίων

21.      Νικόλαος Ξυπάκης από το Γενικό Λύκειο Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου

22.      Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης από το Γενικό Λύκειο Γαζίου Ηρακλείου

23.      Παναγιώτης Παπαντωνάκης από το 4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

24.      Χαρούλα Παπαστεφανάκη από το Γενικό Λύκειο Νεαπόλεως Λασιθίου

25.      Ευαγγελία Περιβολάκη από το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων

26.      Στυλιανή Πετράκη από το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου Χανίων

27.      Αργυρή Πισσαδάκη από το Γενικό Λύκειο Σούδας Χανίων

28.      Ελένη Πιτταροκοίλη από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

29.      Ιερώνυμος-Γεώργιος Πρινιανάκης από το Γενικό Λύκειο Κρουσώνα Ηρακλείου

30.      Κωνσταντίνος-Ιωάννης Σκορδυλάκης από το 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας

31.      Γαρυφαλιά Σταυρουλάκη από το 3ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου

32.      Ευσταθία Στουγκιώτη από το Γενικό Λύκειο Κολυμβαρίου Χανίων

33.      Εμμανουήλ Ταμπακάκης από το Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου

34.      Νικόλαος Τσέλιος από το 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

35.      Χρυσάνθη Τσικαλουδάκη από το 1ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας

36.      Σπυρίδων Φίλιππας από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

37.      Ζωή Χατζάκη από το Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού Λασιθίου

38.      Δημήτριος Χατζηδάκης από το Γενικό Λύκειο Τυμπακίου Ηρακλείου

Και ο

39.      Χρυσοβαλάντης Κωτούλας από το Γενικό Λύκειο Θήρας.

Θεσμός με μεγάλη αναγνώριση

Για 13η χρονιά, η Eurobank υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα "Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία", το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από τη βράβευση πάνω από 14.800 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα "Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Κύριος σκοπός του προγράμματος "Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ' Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News