Ελλάδα

Πόλεμος ανακοινώσεων μετά την επίσκεψη Ολάντ

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει σε αυτήν, «ο κ. Τσίπρας παίζει και πάλι με τη φωτιά. Με όσα λέει δημιουργεί σύγχυση, αβεβαιότητα, ανησυχία. Μιλά για "παρεμβάσεις ενάντια στην προοπτική επιτυχίας του ελληνικού προγράμματος", που "στόχο έχουν τη διαίρεση της Ευρώπης". Μιλά για κινδύνους που ξεκινούν από την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος και φτάνουν στη διαίρεση της Ευρώπης.

Με όσα υπαινίσσεται δείχνει πως κάτι σοβαρό συμβαίνει και κάτι προετοιμάζει. Οφείλει να δώσει άμεσα καθαρές και υπεύθυνες εξηγήσεις. Η χώρα δεν αντέχει άλλο πείραμα Τσίπρα», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού ήρθε η απάντηση:

«Φαίνεται ότι ο απόηχος της επίσκεψης Ολάντ, και τα θερμά του λόγια για την Ελλάδα και την κυβέρνησή της έφτασαν μέχρι τη Μαδρίτη, όπου διεξάγεται ο τρέχων γύρος αντιπαράθεσης για την ηγεσία της Ν.Δ.», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Έτσι αυτοί που δε διαπραγματεύτηκαν ποτέ, αυτοί που πίεζαν την κυβέρνηση να υπογράψει λευκά χαρτιά, αυτοί που καταψήφισαν από υποτιθέμενη κοινωνική ευαισθησία τα μέτρα, αλλά δεν έχουν βγάλει άχνα για τους πλειστηριασμούς, κατηγορούν απόψε την κυβέρνηση ότι "παίζει με τη φωτιά", υπονοώντας ότι διαπραγματεύεται στα αλήθεια. Κάτι που αυτοί ποτέ δε διανοήθηκαν να κάνουν.

Ας ασχοληθούν με την εικόνα που παρουσιάζουν, και ας αφήσουν στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ούτως ή άλλως ο ελληνικός λαός αυτό έχει αποφασίσει».

Σχόλια