Ελλάδα

Απεργία σε δημόσια ΜΜΕ και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία από τις 6 σήμερα το πρωί μέχρι τις 6 π.μ. του Σαββάτου έχουν κηρύξει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου ΕΣΠΗΤ, μετά από συνεννόηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Η απεργία αφορά την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ (το Πρακτορείο, τις ιστοσελίδες, τις ραδιοτηλεοπτικές καλύψεις και μεταδόσεις, το ραδιόφωνο και τις εκδόσεις του), τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (τα γραφεία Τύπου υπουργείων, ΟΤΑ, Περιφερειών και τα γραφεία Τύπου ελληνικών Πρεσβειών στο εξωτερικό), το κανάλι της Βουλής, όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και όλα τα συνδεόμενα διαδικτυακά μέσα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ  υπογραμμίζει για ακόμη μια φορά την αταλάντευτη στάση του στην υπεράσπιση της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και την απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, καθώς και τον πλουραλισμό.

Εκφράζει την αντίθεση του στη μεθόδευση που αποσκοπεί να μετατρέψει τους δημοσιογράφους σε δημοσίους υπαλλήλους και καταγγέλλει, όπως και στην Επιτροπή της Βουλής, ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας στο νέο μιντιακό τοπίο. Αντιθέτως αφήνει περιθώρια για νέο κύμα απολύσεων και αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων.

Η ΕΣΗΕΑ υπεραμύνεται της δημοσιογραφικής λειτουργίας της ενημέρωσης με κανόνες δεοντολογίας και καλεί τον Κλάδο μαζί με την ελευθερία της έκφρασης να υπερασπισθεί τα ασφαλιστικά του δικαιώματα και την αυτονομία των Ταμείων από την επιχειρούμενη νέα ανατροπή.»

Σχόλια