default-image

Ολάντ: "Πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος"

Ελλάδα
Ολάντ: "Πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η επίσκεψή μου είναι επίσκεψη υποστήριξης και φιλίας», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας βρίσκεται από τις 17:10 στην Αθήνα, πραγματοποιώντας διήμερη επίσημη επίσκεψη, προσκεκλημένος του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Σε σύντομες δηλώσεις που έκανε στα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, μετά την άφιξή του και λίγο πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε ακόμη ότι «η Ελλάδα και Γαλλία έχουν μία κοινή ιστορία πολλών χρόνων, ότι η Γαλλία αγωνίστηκε για να μπει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αγωνίζεται και σήμερα για να παραμείνει». Τι θα ήταν η Γαλλία χωρίς την Ελλάδα και η Ελλάδα χωρίς τη Γαλλία, ήταν το μήνυμά του.

«Ελλάδα-Γαλλία-Συμμαχία, είναι σωστό αυτό το σύνθημα;» ρωτήθηκε ο κ. Ολάντ από δημοσιογράφους.

«Ναι είναι σωστό», απάντησε.

Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατευθείαν από το αεροδρόμιο συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό. Στο μνημείο τον υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας αποδόθηκαν τιμές αρχηγού κράτους από άγημα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια κατέθεσε στέφανο και τήρησε ενός λεπτού σιγή. Η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού ανέκρουσε τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών και στη συνέχεια ο κ. Ολάντ επιθεώρησε το άγημα και αποχώρησε για το Προεδρικό Μέγαρο.

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Φρανσουά Ολάντ έφτασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, όπου τον υποδέχτηκαν, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και υπουργοί της κυβέρνησης. Κατά την επίσημη υποδοχή του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο ελληνικό χρέος, στο προσφυγικό και στο Κυπριακό.

Ο διάλογος Παυλόπουλου-Ολάντ

Στην αρχή της ιδιαίτερα θερμής συνάντησης ενώπιον των δημοσιογράφων, πρώτος μίλησε ο Έλληνας πρόεδρος, κ. Παυλόπουλος, λέγοντας τα εξής:

«Κύριε πρόεδρε, σας υποδεχόμαστε εκ μέρους του ελληνικού λαού σαν ένα μεγάλο ηγέτη και επικεφαλής ενός μεγάλου έθνους, της Γαλλίας. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για ό,τι έχετε πράξει υπέρ της Ελλάδας τον τελευταίο καιρό και σας επιβεβαιώνω ότι, αν και είναι εξαιρετικές οι σχέσεις μας με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, ποτέ δεν κρύψαμε την ιδιαίτερη σχέση μας με τη Γαλλία.

Θεωρούμε πάντοτε τη Γαλλία θεμελιώδη πυλώνα της Ευρώπης και βασικό άξονα της ευρωπαϊκής πολιτικής. Θα εργαστούμε με όλους τους εταίρους για να μπορέσουμε σιγά-σιγά για αλλάξουμε την πολιτική της Ευρώπης έτσι ώστε να στραφεί προς τον άνθρωπο. Γιατί η Ευρώπη είναι - πρέπει να είναι - στραμμένη προς τον άνθρωπο και όχι προς την οικονομία. Θα πρέπει να ξαναβρούμε το δρόμο προς το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Εμείς θα τηρήσουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες αλλαγές, γιατί δεν πρέπει να μείνουμε σε τόσο αυστηρές πολιτικές λιτότητας. Αλλά να προχωρήσουμε και σε αλλαγές στο χρέος, πάντα όμως με σεβασμό στον ESM και τις διαδικασίες όπως έχουν ερμηνευτεί από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά το προσφυγικό ζήτημα. Μόνο όσοι δε γνωρίζουν την πραγματικότητα στο Αιγαίο, τι έχει προσφέρει ο ελληνικός λαός, μπορούν να έχουν αιτιάσεις για το χειρισμό του προσφυγικού από την πλευρά της Ελλάδας. Το ζήτημα πρέπει να λυθεί με αλληλεγγύη και συνεργασία. Πρώτα απ' όλα πρέπει να φυλάξουμε τα σύνορα της Ε.Ε. όπως ορίζονται από τα κράτη-μέλη, και αυτό είναι ένα βασικό ζήτημα. Και από την άλλη πλευρά πρέπει να προφυλάξουμε τον άνθρωπο, γιατί οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι και πρέπει να διαφυλάξουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατική αξιοπρέπεια.

Εάν δε σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία δεν πρόκειται να λυθεί το προσφυγικό. Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η πολιτική της Ε.Ε. να σταματήσει ο πόλεμος και η Γαλλία μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα να σταματήσει ένας πόλεμος που δεν ταιριάζει στα σύγχρονα δημοκρατικά δεδομένα της Ευρώπης.

Τελευταίο θέμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για εμάς τους Έλληνες, το Κυπριακό. Όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν πρέπει να δεχθούμε άλλο την παράταση αυτής της κατάστασης. Και πρέπει να βρεθεί μια λύση που να εξασφαλίζει την ενιαία κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και την απρόσκοπτη πορεία της εντός της Ε.Ε.

Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι όλες οι προσπάθειες που κάνατε να αποδώσουν. Οι Έλληνες θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας και η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη».

Στη δική του προσφώνηση, ο Γάλλος πρόεδρος είπε τα εξής:

«Κύριε πρόεδρε, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, η οποία έχει έρθει την επομένη της εκλογής σας, όταν η Ελλάδα βρισκόταν μπροστά από πολύ σημαντικές αποφάσεις. Η Ελλάδα έδειξε ότι ήθελε να μείνει στην Ευρώπη και εμείς δείξαμε την αλληλεγγύη μας. Ο δικός σας ρόλος ήταν σημαντικός καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συνεργαστούν για ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον.

Η Γαλλία στήριξε την Ελλάδα. Τι θα ήταν η Γαλλία χωρίς την Ελλάδα και η Γαλλία χωρίς την Ελλάδα; Η Γαλλία πάντα ήταν σε όλες τις πολύ σημαντικές στιγμές της ιστορίας της στο πλευρό της Ελλάδας. Είναι και αυτή μία χώρα που ζητά να παραμείνει η Ελλάδα πιστή στις δεσμεύσεις της. Μπορεί να πείσει τους υπόλοιπους της Ε.Ε. να πάρει τις σωστές αποφάσεις όπως φάνηκε στη Σύνοδο Κορυφής στις 13 Ιουλίου.

Γνωρίζουμε τις προσπάθειες του λαού, τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει ακόμα και τους τελευταίους μήνες, θα χρειαστούν όμως και άλλες προσπάθειες. Το επόμενο βήμα θα είναι για το χρέος που πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα.

Η επίσκεψή μου όμως σήμερα έχει έναν άλλο σκοπό. Μπορούμε να πείσουμε γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα. Γιατί φυσικά το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας, και όχι μόνο η δημοσιονομική πειθαρχία. Βρίσκομαι στη χώρα σας επικεφαλής αντιπροσωπείας επιχειρηματιών και βουλευτών όλων των παρατάξεων. Και λέω ότι αν κάποιος αγαπάει την Ελλάδα όχι μόνο έρχεται διακοπές στη χώρα αλλά επενδύει και στην Ελλάδα.

Φυσικά έχουμε στην Ελλάδα σε μία σημαντική στιγμή, σχετικά με το προσφυγικό. Δεκάδες χιλιάδες φτάνουν στις ακτές της Ελλάδας. Βοηθώντας την Ελλάδα βοηθάμε την Ευρώπη. Υποστηρίζουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Δημιουργώντας υποδομές και υποστηρίζοντας την επαναπροώθηση των μεταναστών. Και φυσικά αν υπάρχουν τόσοι πρόσφυγες στην Ευρώπη οφείλεται στον πόλεμο της Συρίας. Πάνω από 4 εκατομμύρια βρίσκονται εκτοπισμένοι τα τελευταία χρόνια. Οι άνθρωποι περιφέρονται στην Ευρώπη με τους τελευταίους βομβαρδισμούς να έχουν διώξει ακόμα περισσότερους προς την Ευρώπη. Η λύση δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική, με εμπλοκή όλων των γειτόνων. Αλλά παράλληλα θα πρέπει να καταπολεμήσουμε και την ισλαμική τρομοκρατία.

Όσο για το Κυπριακό είναι ένα ευρωπαϊκό θέμα. Και πρέπει να στηρίξουμε όλες τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ώστε μέσω διαλόγου να φτάσουμε σε λύση».

Το θέμα του χρέους και κατά το επίσημο δείπνο

Το θέμα της διευθέτησης του δημόσιου χρέους και του τερματισμού της πολιτικής λιτότητας έθεσε ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος στην προσφώνησή του προς τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ και κατά το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αφού υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός θα φανεί απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις του για να παραμείνει στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια, ο κ. Παυλόπουλος παρατήρησε ότι στην πορεία, και ενόψει αυτής της συνέπειας του ελληνικού λαού, και οι εταίροι μας και δανειστές μας οφείλουν να προβούν στις αναγκαίες διορθώσεις.

«Ιδίως αναφορικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας καθώς και με την ως σήμερα ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας. Οι διορθώσεις αυτές είναι τόσο περισσότερο επιβεβλημένες, όσο δεν αφορούν μόνον την Ελλάδα. Διότι η ως σήμερα πορεία της Ευρωζώνης αποδεικνύει ότι η άνευ όρων πολιτική αυστηρής λιτότητας και σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν οδηγεί νομοτελειακώς στην αναπτυξιακή προοπτική, την οποία τόσον έχει ανάγκη η Ευρωζώνη και, εντέλει, η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της», ανέφερε ο Πρόεδρος.

Επισήμανε, επίσης, ότι η πραγματική ανάπτυξη, δηλαδή η ανάπτυξη που συμβαδίζει με το καπιταλιστικό σύστημα κατά την καταγωγή του και τη λογική του, είναι νοητή μόνον όταν η αντίστοιχη οικονομική και νομισματική πολιτική υπηρετεί, εντέλει, τον Άνθρωπο. Συγκεκριμένα δε «την αξία του Ανθρώπου και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, υπό όρους Κοινωνικού Κράτους Δικαίου και, άρα, Κοινωνικής Δικαιοσύνης».

Παράλληλα, ακολούθησε η παρασημοφόρηση και σε ειδική τελετή ο κ. Παυλόπουλος απένειμε στον Φρανσουά Ολάντ το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος, που απονέμεται μόνο σε αρχηγούς κρατών και αποτελεί την υπέρτατη τιμητική διάκριση του Ελληνικού Κράτους, και από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος απένειμε στον Έλληνα ομόλογό του το Μεγαλόσταυρο της Λεγεώντας της Τιμής (Grand Croix de la Legion d' Honneur).

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι, όπως απέδειξαν οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία, εκφράστηκε υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη. «Και το έπραξε γνωρίζοντας τις τεράστιες θυσίες που συνεπαγόταν μια τέτοια επιλογή. Θυσίες που έχουν δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία συνθήκες πραγματικής ανθρωπιστικής κρίσης. Και, κυρίως, θυσίες που, κατά ένα όχι ευκαταφρόνητο μέρος τουλάχιστον, οφείλονται και σε λάθη ή εμμονές ορισμένων εκ των εταίρων της και δανειστών της», επισήμανε.

Αναφερόμενος στο ρόλο της Γαλλίας και του κ. Ολάντ στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Ελλάδα, ο κ. Παυλόπουλος, αφού τόνισε ότι καλωσορίζει στην Αθήνα έναν πραγματικό ευπατρίδη ευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας και μεγάλο Φίλο της Ελλάδας, ευχαρίστησε θερμά τον Γάλλο πρόεδρο λέγοντας ότι «σε μια δύσκολη συγκυρία για την χώρα μου η Γαλλία, και εσείς προσωπικώς, συμβάλατε τα μέγιστα προκειμένου η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης».

Μάλιστα παρατήρησε ότι «προσφέροντας αυτή τη βοήθεια στην Ελλάδα στην ουσία συνεισφέρετε ουσιωδώς στη διατήρηση τής, τόσο σύμφυτης με την υπόστασή της, ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Διότι, κατά βάθος, βεβαίως και η Ελλάδα, έχοντας συνείδηση της ιστορικής της διαδρομής, δε φαντάζεται το μέλλον της δίχως την ευρωπαϊκή της προοπτική. Πλην όμως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με βάση τις ελληνικές ιστορικές καταβολές της Δημοκρατίας της και του Πολιτισμού της, δεν είναι νοητή -ούτε, άρα, μπορεί να έχει το μέλλον που της αρμόζει- δίχως την Ελλάδα ως αναπόσπαστο μέλος μέσα στους κόλπους της».

Ακολούθως, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στις πρωτόγνωρες προσφυγικές ροές κυρίως λόγω των πρωτόγνωρων τραγικών προσφυγικών ροών, τις οποίες προκαλούν οι εστίες πολέμου, ιδίως στη Μέση Ανατολή. Και υπογράμμισε ότι τις ροές αυτές εμείς, οι Ευρωπαίοι, οφείλουμε να τις διαχειριστούμε προστατεύοντας, βεβαίως, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης -που κατά το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο είναι τα σύνορα των κρατών-μελών όπως καθορίζονται κυριάρχως απ' αυτά- αλλά πρωτίστως τους εμπερίστατους πρόσφυγες. «Και σ' αυτό το σημείο η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί και πρέπει αφενός να εμπνευστεί από τον, κορυφαίου συμβολισμού, τρόπο με τον οποίον η Αρχαία Ελλάδα αντιμετώπιζε τους Ικέτες, όταν προσέφευγαν στα Ιερά για να προστατευτούν από τους διώκτες τους. Και, αφετέρου, να επιβάλει, με το κύρος και την ισχύ της, το οριστικό τέλος των εστιών πολέμου στη Μέση Ανατολή», υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

Εν συνεχεία, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ολάντ ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με την Γαλλία, που συνιστά βασικό πυλώνα του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και πρωταγωνιστικό άξονα της ευρωπαϊκής πολιτικής και πρόσθεσε ότι οι στέρεοι δεσμοί που συνδέουν τις δυο χώρες μας προσδιορίζονται, πάντοτε, από το ρυθμό της ιστορίας και τρέφονται από τις πηγές της ελευθερίας και του πολιτισμού.

Μήνυμα στήριξης Ολάντ

Ισχυρό μήνυμα στήριξης προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο Φρανσουά Ολάντ κατά την αντιφώνησή του στο δείπνο.

«Κάνατε μια επιλογή ευθύνης» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό για τη Συμφωνία της 13ης Ιουλίου. «Η Ευρώπη τότε επέλεξε την αλληλεγγύη και πλέον πρέπει να υπάρξει πρόοδος όσον αφορά το δημόσιο χρέος», πρόσθεσε.

«Παραμένοντας στην ευρωζώνη, μπορείτε να υπολογίζετε στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «στις 19 Αυγούστου, ο ESM υιοθέτησε τριετές πρόγραμμα 86 δισ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του μηνός, 2 δισ. ευρώ θα εκταμιευτούν ως πρώτη υποδόση κατόπιν εξέτασης των δεσμεύσεων που ήδη έχουν εφαρμοστεί, ενώ η εκταμίευση 15 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα λάβει χώρα αμέσως μετά. Η Γαλλία θα παρακολουθεί το θέμα στενά» είπε.

Για το χρέος είπε: «Επιθυμία μου είναι να προχωρήσουμε, ώστε να γίνει ελάφρυνση του χρέους για την οικονομία. Αυτό αποτελεί τμήμα της συνολικής απόφασης».

Ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να ολοκληρώσει η Ελλάδα. «Θα πρέπει να επανιδρυτεί το ελληνικό κράτος, ώστε να είναι σε θέση να απαντήσει στις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά του, όπως για παράδειγμα να εξασφαλίσει την πραγματική ισότητα όλων ενώπιον της φορολογίας, να προσφέρει στους πολίτες ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες, ιδιαίτερα στους τομείς της παιδείας και της υγείας, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της ανάπτυξης και της απασχόλησης, ενώ το ποσοστό της ανεργίας παραμένει στο ιλιγγιώδες ποσοστό του 26,5% του ενεργού πληθυσμού».

Σχετικά με το προσφυγικό ο κ. Ολάντ τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι τα σύνορά μας, ο προμαχώνας μας, είναι ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να τα προστατεύσουμε», ενώ αναφερόμενος στα «hot spots» τόνισε ότι πρέπει να είναι αξιοπρεπή.

Ειδική αναφορά επιφύλαξε ο κ. Ολάντ και στον Προκόπη Παυλόπουλο, εξαιρώντας τη μακρά πολιτική σταδιοδρομία και την ευρυμάθειά του, κάνοντας λόγο για έναν «φίλο της Γαλλίας».

Στο δείπνο παρευρέθησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, καθώς και αρκετοί υπουργοί. Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ παρευρέθηκαν αρκετοί διπλωμάτες καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου.

Το μενού στο δείπνο - Γεύτηκε ελληνικά εδέσματα ο Ολάντ

Το μενού στο επίσημο δείπνο περιελάμβανε για πρώτο πιάτο γαρίδες με ούζο και ρύζι με λαχανικά και αρωματικά βότανα.

Το δεύτερο πιάτο ήταν σφυρίδα στο φούρνο με χόρτα γαρνιρισμένη με πατάτες και καρότα, ενώ για επιδόρπιο, το μενού είχε τούρτα σοκολάτα με φρέσκα φρούτα και καφέ.

Βραδιά γαλλικής μουσικής στο "Gazarte" για Τσίπρα και Ολάντ

Μετά το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ μαζί με τα μέλη της αποστολής του, τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας και άλλους επίσημους καλεσμένους μετέβησαν στο Γκάζι προκειμένου να απολαύσουν μια χαλαρή βραδιά στην Αθήνα.

Οι κ.κ. Ολάντ και Τσίπρας μετέβησαν συγκεκριμένα στο δεύτερο όροφο του πολυχώρου τέχνης και πολιτισμού "Gazarte" λίγο πριν της 11 το βράδυ με το ίδιο αυτοκίνητο, προκειμένου να διασκεδάσουν στην εκδήλωση που διοργανώνει η γαλλική πρεσβεία στην Ελλάδα και η οποία πραγματοποιείται σε κλειστό κύκλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ο Γάλλος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ακούσουν γαλλική μουσική, ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι και ο Λάκης Λαζόπουλος.

Από τις 10 το βράδυ, πάντως, η περιοχή γύρω από το "Gazarte" έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ελέγχουν τη διέλευση κάθε πολίτη, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και γερανός για να απομακρύνει τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στους παράπλευρους δρόμους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News