default-image

Μαθητές στο Γάζι κέρδισαν 11 iPads σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Κρήτη
Μαθητές στο Γάζι κέρδισαν 11 iPads σε πανελλήνιο διαγωνισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον εξοπλισμό του Γυμνασίου Γαζίου σε μηχανήματα που στηρίζουν τις νέες τεχνολογίες συμπλήρωσαν πριν λίγες ημέρες 11 iPad της Apple, σε μία βαλίτσα με ενσωματωμένο φορτιστή, καθώς και όλα τα απαραίτητα μηχανήματα σύνδεσής τους με το διαδραστικό πίνακα. Τα παραπάνω κερδήθηκαν από το Γυμνάσιο σε πανελλήνιο διαγωνισμό του Ινστιτούτου Goethe (Γκαίτε).

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε όλα τα δημόσια δημοτικά και γυμνάσια της Ελλάδος, στα οποία διδάσκονται τα Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα.

Τρία γυμνάσια της χώρας - μεταξύ των οποίων και το Γυμνάσιο Γαζίου - κέρδισαν από μία βαλίτσα με iPads, καθώς και έναν φορητό υπολογιστή για χρήση στο μάθημα των Γερμανικών κυρίως, αλλά και για όλα τα μαθήματα του σχολείου γενικά.  

Κριτήρια για τη επιλογή αποτέλεσαν οι απόψεις του διευθυντή του εκάστοτε σχολείου, όσον αφορά τα οφέλη της χρήσης νέων τεχνολογιών στα μαθήματα γενικά, καθώς και η αποδεδειγμένη εμπειρία των καθηγητών της Γερμανικής Γλώσσας στην αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας για εκπαιδευτικούς σκοπούς και η τεκμηρίωση για την ανάγκη ενίσχυσης του μαθήματος τους με τα iPads.

Από τους μαθητές του σχολείου ζητήθηκε να καταθέσουν τη γνώμη τους για τον εμπλουτισμό του μαθήματος με τα συγκεκριμένα μηχανήματα, το οποίο παρουσίασαν σε μορφή ηλεκτρονικού κολλάζ.

Η παράδοση των iPads έγινε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στο χώρο του Γυμνασίου. Από την πλευρά του Ινστιτούτου Goethe Αθηνών παραβρέθηκαν η κ. Sulochana Giesler, υποδιευθύντρια του Ινστιτούτου, η κ. Gabriele Frank-Voutsas, υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας, καθώς και η κυρία Nadine Noske, καθηγήτρια στο Ινστιτούτο, η οποία παρουσίασε ένα δείγμα μαθήματος με χρήση των iPads.

Στην τελετή ήταν επίσης παρόντες, εκτός από μαθητές, καθηγητές και γονείς του Γυμνασίου Γαζίου, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος  Παιδείας του Δήμου κ. Εμμανουήλ Παπαδομανωλάκης και ο πρόεδρος Γονέων του σχολείου κ. Δημοσθένης Μαράκης, η κ. Ειρήνη Κατσάφαρου, προϊσταμένη του Γραφείου Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου και ο κ. Λιδάκης, αντιπρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Δήμου Μαλεβιζίου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε 4ωρη επιμόρφωση από την κ. Nadine Noske για τη χρήση των iPads στο μάθημα, η οποία απευθυνόταν σε όλους τους ενδιαφερόμενους καθηγητές του σχολείου.

Τόσο η κ. Αθηνά Γκινούδη, διευθύντρια του Γυμνασίου, όσο ο κ. Δημοσθένης Μαράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, ευχαρίστησαν το Ινστιτούτο Goethe για τη μεγάλη αυτή χορηγία και συγχάρηκαν όλους τους μαθητές και καθηγητές του σχολείου για την ξεχωριστή αυτή επιτυχία. «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα τυχεροί που το σχολείο μας είναι ανάμεσα στους επιτυχόντες. Στόχος μας η πλήρης ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη διδακτική διαδικασία», δήλωσαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News