default-image

Ένας νεκρός και μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία

Ελλάδα
Ένας νεκρός και μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έναν νεκρό, μία τραυματία και τεράστια προβλήματα προκάλεσε το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα. Πνίγηκαν και πάλι περιοχές της δυτικής Αττικής, κυρίως στο Καματερό και το Μενίδι, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν σε Ηλεία και Αχαΐα. Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, η οποία μόνο στην Αττική δέχθηκε σχεδόν 600 κλήσεις.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν κεντρικοί δρόμοι στο Καματερό και το Μενίδι, με πεζούς και οδηγούς Ι.Χ. να κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά.

Στην οδό Αριστοτέλους στο Μενίδι, ανασύρθηκε από περαστικούς χωρίς τις αισθήσεις του από Ι.Χ. ένας άνδρας 41 χρονών. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αγία Όλγα της Νέας Ιωνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το ίδιο Ι.Χ. απεγκλωβίστηκε και η μητέρα του, 71 ετών, η οποία διακομίστηκε στο "Γ. Γεννηματάς".

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άνδρας έκανε απέλπιδες προσπάθειες να σωθεί και να σώσει και τη μητέρα του και έσπασε το τζάμι. Άγνωστη παραμένει ακόμα η αιτία θανάτου του άνδρα, ωστόσο πληροφορίες την αποδίδουν σε πνιγμό.

Αργά το μεσημέρι, πανικός επικράτησε στο Μενίδι, όπου ένας πυροσβέστης, ο οποίος είχε κληθεί να βοηθήσει πολίτες την ώρα της έντονης κακοκαιρίας, αγνοείτο για αρκετή ώρα! Οι συνάδελφοί του περνώντας στιγμές αγωνίας δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν γιατί ο ασύρματός του είχε μπλοκάρει και ο πυροσβέστης είχε εγκλωβιστεί στη λάσπη. Πάλευε επί μια ώρα να ξεφύγει και όταν τελικά τον εντόπισαν, τον απεγκλώβισαν και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. Ο πυροσβέστης είναι καλά στην υγεία του και ήδη πήρε εξιτήριο και βρίσκεται στο σπίτι του.

Νωρίτερα στο Καματερό, τριώροφο κτίριο κατέρρευσε στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά. Στην περιοχή έφτασε άμεσα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μηχανήματα, προκειμένου να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά.

Σημειώνεται ότι το κτίριο είχε εκκενωθεί από πέρσι, με ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής που είχε διαβλέψει τον υψηλό κίνδυνο για μια τέτοια εξέλιξη. Η Περιφέρεια Αττικής είχε προβεί σε παρεμβάσεις υποστήριξης του κτιρίου.

Στην Ελευσίνα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκρίτου, λόγω πλημμύρας στους δρόμους της περιοχής.

Στην Πετρούπολη λαχτάρησε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία πήγε να παραλάβει τον εγγονό της από το σχολείο. Παρασύρθηκε από τα νερά και χρειάστηκε η επέμβαση των περαστικών για να την απεγκλωβίσουν, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

Προβλήματα στην Πελοπόννησο

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η πρωινή καταιγίδα και στην Ηλεία. Από την έντονη βροχή έχουν πλημμυρίσει υπόγεια και χωράφια στη Βάρδα Ηλείας, ενώ έχουν παρασυρθεί και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η Πυροσβεστική δέχτηκε επίσης δεκάδες κλήσεις.

(Πηγή video: patrastime.gr)

Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Συνεργεία της Περιφέρειας επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος της Βουπρασίας, αφού λόγω των πλημμυρών η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία.

Εκτεταμένα προβλήματα προκλήθηκαν και σε πολλές περιοχές του δήμου δυτικής Αχαΐας, όπου έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές και στις αγροτικές καλλιέργειες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News