Ελλάδα

Ολάντ: "Είμαι εδώ για να βοηθήσω την Ελλάδα"

Αποφασισμένος και πρόθυμος να προσφέρει τη στήριξή του στην Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και «να αγκυροβολήσει μόνιμα στη ζώνη του ευρώ» δηλώνει ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έρχεται το απόγευμα στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη.

«Το πρόγραμμα είναι βεβαρημένο, οι προθεσμίες σύντομες, αλλά είναι καιρός η Ελλάδα να εξέλθει οριστικά από την κρίση. Και θα είμαι εκεί για να τη βοηθήσω, όπως έκανα πάντα στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Ο κ. Ολάντ επισημαίνει ότι η συμφωνία που επετεύχθη τον Ιούλιο βασίζεται στην υπευθυνότητα που θα πρέπει να δείξει η Αθήνα, αλλά και στην αλληλεγγύη των εταίρων και επιμένει ότι οι «δύσκολες και επιβλητικές μεταρρυθμίσεις» πρέπει να εφαρμοστούν.

Αναφέρεται στο «θάρρος και διαύγεια» που χαρακτηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και υπογραμμίζει παράλληλα ότι τα βήματα που πρέπει να γίνουν οδηγούν στη συζήτηση για «τον τρόπο εξυπηρέτησης του χρέους».

Ο γάλλος πρόεδρος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και απευθύνει πρόσκληση στους γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα. «Έρχομαι και με ένα μήνυμα που απευθύνεται σε όλους και ιδίως στις γαλλικές εταιρίες: ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα».

Σχόλια