Ελλάδα

Xτύπημα σε κύκλωμα ναρκωτικών-Συνελήφθη συνεργός του Παλαιοκώστα

Διπλό χτύπημα κατάφερε η Αστυνομία με την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών, καθώς ένας από τους "πρωταγωνιστές" ήταν στο παρελθόν συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Σπύρου Δραβίλα.

Πρόκειται για άνδρα αλβανικής καταγωγής με πολλές "ταυτότητες", γνωστός και ως «Πάπα», ο οποίος φέρεται να είχε βοηθήσει μαζί με τον Σπύρο Δραβίλα τον Παλαιοκώστα στην κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού το 2006. Τότε είχε εκδοθεί σε βάρος το ένταλμα σύλληψης, ενώ αυτός είχε προλάβει ήδη να διαφύγει στην Ολλανδία. Λίγο αργότερα συνελήφθη στο εξωτερικό, εκδόθηκε στην Ελλάδα, φυλακίστηκε μέχρι το 2013 και κατόπιν εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

Ο «Πάπα» είχε υψηλές διασυνδέσεις στο χώρο της νύχτας αλλά και στο εμπόριο ναρκωτικών, ακόμα και σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Ολλανδία.

Οι αστυνομικοί τον βρήκαν ξανά μπροστά τους σε επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών. Συνολικά συνελήφθησαν οχτώ άτομα, εκ των οποίων έξι αλλοδαποί και δύο Έλληνες σε αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Άλιμος, Άγιος Δημήτριος, Ν. Σμύρνη, Ν. Κόσμος, Καλλιθέα και Ζωγράφου).

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 12.673 γραμμάρια κοκαΐνης, 13.940 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) και 9.201,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), η αξία των οποίων υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Τα ναρκωτικά προορίζονταν για τις πιάτσες θανάτου της Αττικής. Κατασχέθηκαν, επίσης, μια μεταλλική πρέσα με τα σύνεργά της χρησιμοποιούμενη για την επανατυποποίηση των ναρκωτικών, τα χρηματικά ποσά των 62.900 ευρώ, 100 δολαρίων Η.Π.Α. και 50 λιρών Αγγλίας, τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα πιστόλι, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Η εγκληματική οργάνωση έφερνε τα ναρκωτικά στην ελληνική επικράτεια από τη Δυτική Ευρώπη.

Από τη μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή, την υποδομή για τη μεταφορά-εισαγωγή των ναρκωτικών, των κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών και των συγκεκαλυμμένων μέσων μεταφοράς (ΤΑΞΙ), προκύπτει η εκ μέρους των μελών κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής για τη διακίνηση ναρκωτικών.

Η αξία των κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχόλια