Ελλάδα

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον ΟΔΙΕ

Με το ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να υπερψηφίζουν, πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για το ιπποδρομιακό στοίχημα.

Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων. Νωρίτερα, όπως γράφει το iefimerida.gr, ο Τρύφων Αλεξιάδης κατέθεσε νομοτεχνική ρύθμιση, με την οποία δίνεται λύση στο αίτημα των εργαζομένων του ΟΔΙΕ, οι οποίοι ζητούσαν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους από τον Οργανισμό.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε αντιπαράθεση, με τον Χρίστο Δήμα της Ν.Δ. να κατηγορεί την κυβέρνηση για αδικαιολόγητη καθυστέρηση της κύρωσης της σύμβασης, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να κινδυνεύσει να τιναχτεί στον αέρα, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, ενώ ήταν ορκισμένος εχθρός των αποκρατικοποιήσεων και αρνιόταν εμμονικά στο παρελθόν να ψηφίσει οποιοδήποτε νομοσχέδιο, σήμερα στηρίζει και συνεχίζει τη φιλελεύθερη πολιτική της Ν.Δ.

«Δεν είναι υπεύθυνη διακυβέρνηση αυτή, να έχετε στα συρτάρια σας τη σύμβαση τόσους μήνες και να τη φέρνετε με την εκπνοή της επειδή δεν είχατε την πολιτική βούληση να προχωρήσετε. Αναγκαζόμαστε να την κυρώσουμε γιατί διαφορετικά δίνει τη δυνατότητα στον παραχωρησιούχο να αποχωρήσει χωρίς καμία επίπτωση», υποστήριξε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση καταστροφική πολιτική.

Η κυβέρνηση με την παραχώρηση του ΟΔΙΕ «ανοίγει» το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, επισήμανε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Σχόλια