default-image

Στο "χορό" των κινητοποιήσεων και οι φαρμακοποιοί

Ελλάδα
Στο "χορό" των κινητοποιήσεων και οι φαρμακοποιοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις διαρκείας, με αφορμή το σχέδιο που συζητά η κυβέρνηση με τους δανειστές, σύμφωνα με το οποίο δίδεται η δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου από μη φαρμακοποιούς με πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, εμφανίζονται οι φαρμακοποιοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχέδιο προβλέπεται η δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου από μη φαρμακοποιούς με πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, συμμετοχή φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο και μέγιστο αριθμό πέντε αδειών ανά επιχειρηματία.

Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου πήγε το απόγευμα της Τετάρτης στο υπουργείο Υγείας αλλά η συνάντηση με τον Α. Ξανθό φαίνεται να μην αλλάζει τα νέα δεδομένα.

«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση του ΟΟΣΑ υπερίσχυσε της ελληνικής κυβέρνησης. Οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να μην πουλήσουν τα φαρμακεία στα καρτέλ που ετοιμάζονται αλλά να τα κλείσουν πολύ σύντομα», δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κώστας Λουράντος

Αργά το βράδυ της Τετάρτης συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο των φαρμακοποιών προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις.

Στην ανακοίνωση του ΠΦΣ τονίζεται:

«Το Δ.Σ. του ΠΦΣ στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής του ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά για τις δηλώσεις του υπουργού κ. Σταθάκη σχετικά με τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων. Διέκοψε τη συνεδρίαση και επειγόντως μετέβη σύσσωμο στο υπουργείο Υγείας.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας διαπιστώθηκε ότι στη διαμορφούμενη πρόταση για την τελική διατύπωση της υπουργικής απόφασης καταλύεται πλήρως ο επιστημονικός ρόλος του φαρμακοποιού και ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου.

Μετά τη συνάντηση το Δ.Σ. συνέχισε τη συνεδρίασή του και αποφάσισε ομόφωνα:

1. Nα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 2:30 το μεσημέρι.

2. Να εισηγηθεί την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών στην έκτακτη ΓΣ που θα συγκληθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου».

Τέλος το Δ.Σ. του ΠΦΣ καλεί τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας σε απεργιακή ετοιμότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News