Ελλάδα

Μητσοτάκης: "Η επιβολή ΦΠΑ στην Παιδεία αφορά τη μεσαία τάξη"

«Η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αφορά πρωτίστως στη μεσαία τάξη», σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Η απαντητική επιστολή του κ. Μοσκοβισί στους βουλευτές μας Μ. Σπυράκη και Θ. Φορτσάκη ξεσκεπάζει την Κυβέρνηση και αποκαλύπτει ότι η επιβολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν μια επιλογή της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. Ουδέποτε επιβλήθηκε από τους πιστωτές και καταδεικνύει ότι αυτή η εμμονή στη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι μια ιδεολογική προσέγγιση την οποία δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει συνολικά στα ζήτημα της Παιδείας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως είναι «κάθετος και κατηγορηματικός. Πρέπει να καταργηθεί πλήρως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δεν αφορά μόνο τις πλούσιες οικογένειες, αφορά πρωτίστως τη μεσαία τάξη, τους γονείς, οι οποίοι με πολύ μεγάλο κόπο από το υστέρημα τους επιλέγουν και πρέπει να έχουν αυτό το δικαίωμα της επιλογής να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία ή επιλέγουν να ενισχύουν την υποστήριξη την οποία παρέχουν στα παιδιά μέσα από φροντιστήρια».

«Σε περίπτωση που εγώ εκλεγώ πρόεδρος της Ν.Δ., δεσμεύομαι ότι θα κάνω το παν ώστε το ΦΠΑ αυτό να καταργηθεί πλήρως. Και αν χρειάζεται ν' αντικατασταθεί από κάποιο ισοδύναμο μέτρο - επειδή είναι εύκολο να μιλάμε σήμερα για κατάργηση φόρων αλλά πρέπει να μπορούμε να προτείνουμε και ισοδύναμα - προτιμώ χίλιες φορές από το να επιβάλλω ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση να έχουμε μια μικρή αύξηση στη φορολόγηση των τσιγάρων και των ποτών, η οποία θα μπορεί να έχει το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και θετικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχόλια