default-image

Διαμαρτυρία ατόμων με αναπηρία έξω από τη Βουλή

Ελλάδα
Διαμαρτυρία ατόμων με αναπηρία έξω από τη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση έξω από το Ελληνικλο Κοινοβούλιο πραγματοποιούν άτομα με αναπηρία, που διαμαρτύρονται για την περικοπή των συντάξεών τους και των επιδομάτων τους.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αυτή την ώρα στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Όπως επισημαίνουν, έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλόγου με την κυβέρνηση και η κίνηση αυτή συνιστά την απαρχή των δυναμικών κινητοποιήσεων προκειμένου να προασπίσουν τις ίδιες τις ζωές τους και να περισώσουν ότι απέμεινε από την αξιοπρέπειά τους.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, αλλά και προς όλη την πολιτική ηγεσία, αναφέρει ότι το μηνιαίο κόστος διαβίωσης ενός τετραπληγικού προσδιορίζεται σε περισσότερα από 3.000 ευρώ ακόμα και όταν συμπαρίσταται ενεργά κάποιο συγγενικό πρόσωπο.

Απευθυνόμενοι προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό σημειώνουν: «αντιλαμβανόμαστε πως η παρούσα συγκυρία δεν μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε έστω και στοιχειώδεις παροχές που οφείλει να παρέχει ένα ευνομούμενο κράτος, ωστόσο σας καλούμε να εξαιρέσετε άμεσα τα άτομα με αναπηρία από όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και πάσης φύσεως επιδόματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News