default-image

Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα

Οικονομία
Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 60.000 τόνους τεύτλων από Έβρο και Ροδόπη αρχίζει σήμερα η επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης στην Ορεστιάδα, ύστερα από έναν χρόνο αναστολής της λειτουργίας του.

Ήδη έχουν προσληφθεί 94 άτομα με συμβάσεις διάρκειας 3,5 μηνών, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα προχωρήσει και η πρόσληψη άλλων 140 εργαζομένων, προκειμένου να επανδρωθούν τα διάφορα τμήματα για τις περίπου 15 μέρες επεξεργασίας της συγκεκριμένης ποσότητας τεύτλων.

«Οι 60.000 τόνοι τεύτλων αντιστοιχούν σε 12.000 στρέμματα καλλιέργειας, έκταση κατά πολύ μικρότερη της καλλιεργητικής πρόθεσης των αγροτών, η οποία στη διάρκεια της σποράς «άγγιζε» τα 25-30.000 στρέμματα, που όμως δεν μπόρεσαν να καλλιεργηθούν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών» διευκρινίζει ο διευθυντής του εργοστασίου Παράσχος Παρασχούδης.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει πολύ σημαντική την επαναλειτουργία του, καθώς παραδοσιακοί καλλιεργητές τεύτλων που τα τελευταία χρόνια είχαν αποσυρθεί, λόγω της αβεβαιότητας που υπήρχε ως προς τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, τώρα επανέρχονται, εκφράζοντας εκ νέου το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Αναφορικά με την πορεία των συζητήσεων για τη δυνατότητα συνεργασίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) με επιχειρηματίες από τη Βραζιλία, ο κ. Παρασχούδης εξηγεί πως βρίσκονται σε καλό δρόμο.

«Τα μηνύματα που έρχονται είναι ότι προχωράει η συμφωνία και θα υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα. Οι Βραζιλιάνοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τα τρία εν λειτουργία εργοστάσια της ΕΒΖ για τη μετατροπή της ακατέργαστης ζάχαρής τους από ζαχαροκάλαμο, σε τελικό προϊόν λευκής κρυσταλλικής», αναφέρει ο κ. Παρασχούδη.

Και προσθέτει  «Η Βραζιλία παράγει πολύ μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και έχει ήδη πελατολόγιο για τις ποσότητες που θα επεξεργάζονται στην Ελλάδα. Αν ανακοινωθεί λοιπόν η συμφωνία με τη Βραζιλία, οι αγρότες πια θα είναι σίγουροι ότι το εργοστάσιο θα λειτουργεί και θα προγραμματίζουν τις καλλιέργειές τους πολύ νωρίς. Ένα εργοστάσιο που μπορεί να λειτουργεί πολύ περισσότερες μέρες τον χρόνο, εκ των πραγμάτων θα έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News