Ελλάδα

Δύο ημερίδες για το μαθητικό έντυπο

Το 2ο Παγκρήτιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων (2015-2016) διοργανώνουν ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας "Λευτέρης Δασκαλάκης", η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" του νομού Ηρακλείου.

Στο πλαίσιό του θα διεξαχθούν δύο ημερίδες για το μαθητικό έντυπο την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου. Και οι δύο εκδηλώσεις θα γίνουν στις 6 το απόγευμα στη δημοτική αίθουσα "Ανδρόγεω": Η πρώτη αφορά στα δημοτικά σχολεία, ενώ η δεύτερη στα Γυμνάσια και στα Λύκεια.

Κατά τη διάρκεια των ημερίδων θα παρουσιαστούν τα ήδη εκδοθέντα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά και ειδικές εκδόσεις) του προηγούμενου σχολικού έτους από τους εκπροσώπους των σχολείων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Παράλληλα, θα δοθούν πληροφορίες για το μαθητικό έντυπο και τους άξονες του διαγωνισμού (ρεπορτάζ - συνέντευξη - φωτορεπορτάζ). Επίσης, θα παρουσιαστεί συνοπτικά ιστορικό υλικό για το μαθητικό νεανικό έντυπο στην Κρήτη κατά τον προηγούμενο αιώνα.

Παρακαλούνται όσα σχολεία έχουν εκδώσει κάποιο σχολικό έντυπο να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές για την εξασφάλιση του χρόνου μιας σύντομης παρουσίασής του. Ακόμα, οι όποιες προηγούμενες εκδόσεις εντύπων θα ήταν χρήσιμες σε έντυπη μορφή για το έντυπο αρχείο και σε ηλεκτρονική μορφή για να αναρτηθούν στο δικτυακό τόπο του συλλόγου.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου Νεανικής Δημοσιογραφίας στο Σύλλογο "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" και στην ΕΛΜΕ Ν. Ηρακλείου με τηλεφωνική επιβεβαίωση στα τηλέφωνα που δίνονται παρακάτω: από τον Γιώργο Δασκαλάκη στα τηλέφωνα 6972/247.002 και 2810/771.214 και στα: diagonismos@lefterisdaskalakis.gr και www.lefterisdaskalakis.gr.

Σχόλια