default-image

Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου ενόψει άφιξης της τρόικας

Ελλάδα
Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου ενόψει άφιξης της τρόικας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Πυρετός" συσκέψεων επικρατεί στην κυβέρνηση με την άφιξη - αύριο - των εκπροσώπων των δανειστών και το βλέμμα στραμμένο στην πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Αύριο, Τρίτη, συνεδριάζουν εκτάκτως από κοινού τα κορυφαία κυβερνητικά όργανα, ΚΥΣΟΙΠ και ΚΥΣΚΟΙΠ.

Η κοινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και η προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στον κοινωνικό τομέα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στην Αθήνα αναμένεται να επανέλθουν από αύριο 20/10/2015 (και θα παραμείνουν για διάστημα 2 ή 3 ημερών) οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Οι επικεφαλής των κλιμακίων πρόκειται να ενημερωθούν για την πορεία στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αλλά και να καθορίσουν την ατζέντα με τις προαπαιτούμενες δράσεις και τα ορόσημα που θα θεσμοθετηθούν στη συνέχεια.

Οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) θα έχουν επαφές με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης και αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα το Νοέμβριο, ή το Δεκέμβριο το αργότερο, για την επίσημη αξιολόγηση της οικονομίας.

Κομβικό σημείο είναι και η συνεδρίαση -μέσω τηλεδιάσκεψης- του Euro Working Group μεθαύριο Τετάρτη, το οποίο αφενός θα προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Νοεμβρίου και αφετέρου αναμένεται να εισηγηθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για να δοθεί το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ έως τις 27 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News