default-image

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για τα σχολεία των Ανωγείων

Κρήτη
Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για τα σχολεία των Ανωγείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απηύθυναν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης και Λέσβου Σταύρος Τάσσος για τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων των Ανωγείων του νομού Ρεθύμνου ρωτώντας παράλληλα τον αρμόδιο υπουργό κ. Φιλή πότε θα καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά και πότε θα δοθεί το εκπαιδευτικό υλικό στους μαθητές.

Πιο αναλυτικά, η ερώτηση των βουλευτών κ. Συντυχάκη και κ. Τάσσου:

«Στο χωριό, Ανώγεια του Δήμου Ανωγείων του Νομού Ρεθύμνου, λειτουργεί Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα σχολεία υπολειτουργούν καθώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές, δασκάλους και σε βασική υλικοτεχνική υποδομή για την λειτουργία τους.

Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και σε πολλά άλλα σχολεία του νομού. Οι σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων,  παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους φορείς δεν έχουν πάρει απάντηση για το τι θα γίνει με τα κενά σε δασκάλους, καθηγητές, ειδικότητες, ούτε καν αυτές τις απαιτούμενες για τα πανελλαδικά μαθήματα του λυκείου.

Τα σχολεία αυτά λειτουργούν σχεδόν εκατό χρόνια προσφέροντας τη δυνατότητα εκπαίδευσης στα παιδιά των Ανωγείων και όχι μόνο. Σε μια ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή που στερεί τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες των σχολείων της πόλης, που δυσχεραίνει το έργο των εκπαιδευτικών ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο, οι κάτοικοι των Ανωγείων γίνονται καθημερινά αποδέχτες της μείωσης των παροχών και των βασικά απαιτούμενων για τη λειτουργία τους.

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις απαιτώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων, την άμεση κάλυψη των κενών σε καθηγητές, δασκάλους, αλλά και βιβλίων που δεν έχουν προμηθευτεί.

Η όξυνση των προβλημάτων στα σχολεία των Ανωγείων καθώς και των υπολοίπων σχολείων του Νομού Ρεθύμνου πλήττουν άμεσα το δικαίωμα στη μόρφωση παιδιών λαϊκών οικογενειών και υποχρεώνουν τους γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για τη δήθεν δωρεάν δημόσια παιδεία. Είναι συνέπεια της «στάσης πληρωμών» στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που επιβάλλει η βάρβαρη αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΕΕ, κεφαλαίου που κωδικοποιείται και στο 3ο μνημόνιο και τους αντίστοιχους εφαρμοστικούς νόμους.

Ερωτάται ο κ. υπουργός ποια μέτρα θα πάρει ώστε:

  • Να στελεχωθούν άμεσα τα σχολεία των Ανωγείων και συνολικά του νομού Ρεθύμνου με το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
  • Να υπάρξει άμεση προμήθεια όλων των βιβλίων που ακόμα δεν έχουν πάει στα σχολεία και η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή που απαιτούν γονείς, καθηγητές και μαθητές για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Οι βουλευτές

Μανώλης Συντυχάκης

Σταύρος Τάσσος»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News