default-image

Μήνυμα για την επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου

Ελλάδα
Μήνυμα για την επέτειο απελευθέρωσης του Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης του Βόλου από τα γερμανικά στρατεύματα, έδωσε ένα μήνυμα αντίστασης και αγώνων ενάντια στη βία και το φασισμό, καθώς επίσης και μήνυμα προσήλωσης «στις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση, «Στις 19 Οκτωβρίου 1944, ο Βόλος απελευθερώθηκε μετά από τέσσερα χρόνια γερμανικής κατοχής. Τα χνάρια των ναζιστικών θηριωδιών, αποτυπωμένα σε διάφορα σημεία της πόλης όπως την Πλατεία Ελευθερίας, την Κίτρινη Αποθήκη, το Καζανάκι, την Δράκεια, τις Μηλιές, αντανακλούν μέχρι σήμερα την βαριά σκιά του ναζισμού αλλά και τον άνεμο της ελευθερίας.

Τα μηνύματα εκείνης της περιόδου για την δημοκρατία, την ενότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη, στις μέρες μας καθίστανται επίκαιρα. Η ιστορία μάς διδάσκει την αναγκαιότητα της συνεχούς και ακατάπαυστης πάλης ενάντια στο ναζισμό και τους υπερασπιστές του. Η αταλάντευτη προσήλωση του λαού μας στις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας είναι τα μόνο αντίδοτο απέναντι στο φασισμό και στα παράγωγά του.

Ο Βόλος τιμά και γιορτάζει, το αδιαπραγμάτευτο της δημοκρατίας, των δημοκρατικών αξιών, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Είναι χρέος μας να τιμούμε τους ήρωες εκείνης της εποχής, να διασώσουμε την ιστορική μνήμη του Βόλου, καθώς η 19η Οκτωβρίου 1944, αποτελεί μία ιστορική ημέρα και να δώσουμε το μήνυμα της αντίστασης και των αγώνων και στις επόμενες γενιές.

Έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά δρόμος ανοικτός για τις δυνάμεις του φασισμού και της βίας. Έχουμε χρέος να θυμόμαστε και να σεβόμαστε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News