default-image

Συνάντηση Βαρθολομαίου με Παυλόπουλο και Τσίπρα

Ελλάδα
Συνάντηση Βαρθολομαίου με Παυλόπουλο και Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα συναντηθούν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση Βαρθολομαίου-Παυλόπουλου έχει οριστεί για τις 12:30 και στις 13:15 ο κ. Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με τον ολλανδό και τον αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών.

Λίγο νωρίτερα, στις 12:00 το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κέντερς.

Στις 15:00 θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι.

Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε δείπνο του υπουργού Εξωτερικών προς τιμήν των συνέδρων στη διεθνή διάσκεψη «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως γράφει το in.gr.

Π.Παυλόπουλος: Να τερματιστούν οι εστίες πολέμου στη Μέση Ανατολή

Την ανάγκη να τερματιστούν οι εστίες πολέμου στη Μέση Ανατολή και να αντιμετωπιστούν οι πρόσφυγες της περιοχής υπό το πρίσμα της προστασίας της ανθρώπινης αξίας, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας των προέδρων και των εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Τα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας βρίσκονται στην Ελλάδα για τη διεθνή διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», που διοργανώνει στην Αθήνα το υπουργείο Εξωτερικών 18 με 20 Οκτωβρίου.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News