default-image

Σπ. Δανέλλης: "Να τελειώνουμε με τα παραμύθια…"

Ελλάδα
Σπ. Δανέλλης: "Να τελειώνουμε με τα παραμύθια…"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Ποτάμι έχει πει πως δε θα ψηφίσει νέους φόρους, όσο η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή δε συλλαμβάνονται», τόνισε στην ομιλία του στην επί των άρθρων συζήτηση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης.

«Οι μαθητευόμενοι μάγοι δεν κατάφεραν να μετατρέψουν το κάρβουνο σε χρυσό», είπε μεταξύ άλλων επιτιθέμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι μονόδρομος η επιτάχυνση της στροφής της κυβέρνησης στο ρεαλισμό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του βουλευτή Ηρακλείου:

«Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε,

Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση του υπουργού για τη νομοθετική ρύθμιση την οποία φέρνει για την πρόληψη της παραγραφής των όποιων αδικημάτων της λίστας Λαγκάρντ. Όμως η εντατικοποίηση των ελέγχων για την οποία επαίρεται δε φαίνεται να ισχύει από τα στοιχεία που μας έχει δώσει.

Χαιρετίζουμε επίσης και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι έρχεται τη Δευτέρα η νομοθετική ρύθμιση για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Να θυμίσουμε ότι εμείς το Ποτάμι είχαμε ζητήσει να έρθει όταν συζητούσαμε το νομοσχέδιο της ΕΡΤ. Πάλι καλά για να τελειώνει και η περίοδος της ομηρίας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Καλό είναι να σεμνυνόμεθα όλοι, μιλώντας για ηθική. Η ηθικολογία δε βοήθησε ποτέ την πολιτική. Ήταν εξάλλου συνήθως προκάλυμμα υποκρισίας. Η αυτάρεσκη αντίληψη περί ηθικής ανωτερότητας της αριστεράς δεν τη βοήθησε, γιατί διαψεύδεται διαρκώς από την πραγματικότητα. Η εποχή της αθωότητας πέρασε προ πολλού και σφραγίδα δωρεάς δεν είχε και δεν έχει κανένας.

Μόνο η επάρκεια των θεσμών και η αυστηρή τήρησή τους προστατεύουν τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της συμπολίτευσης,

Έπειτα από τη συστηματική καλλιέργεια ψευδαισθήσεων που διήρκεσε χρόνια, επήλθε η πρόσκρουση με την πραγματικότητα. Οι μαθητευόμενοι μάγοι δεν κατάφεραν να μετατρέψουν το κάρβουνο σε χρυσό.  

Συζητάμε σήμερα την πρώτη ομάδα επώδυνων μέτρων που συνοδεύουν το τρίτο μνημόνιο. Ένα μνημόνιο που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει, αν το πολιτικό σύστημα της χώρας επεδείκνυε μεγαλύτερη υπευθυνότητα και λιγότερο τυχοδιωκτισμό.

Αν έκανε αυτό που έκαναν σε όλες τις άλλες χώρες, που μπήκαν στην περιπέτεια των προγραμμάτων στήριξης.

Αν δηλαδή προσπαθούσε στοιχειωδώς να συνεννοηθεί μεταξύ του.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση δεν επιθυμεί συναίνεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση σε διχαστικά συνθήματα επένδυσε.

Ως πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση αρνήθηκε τη συναίνεση που της προσφέρθηκε, παρά τη στάση εθνικής ευθύνης της αντιπολίτευσης για τη σωτηρία της χώρας.

Την περιορισμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που σας έδωσε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες αχρείαστες εκλογές την ερμηνεύετε ως ταξική, επενδύοντας και πάλι στο διαχωρισμό και τη διχόνοια.

Προσέξτε την ψευδαίσθηση πως η απέχθεια για το παλιό πολιτικό σύστημα θα αποτελεί συνεχώς συγχωροχάρτι, για τα ανομήματα υπουργών σας ή την ψευδεπίγραφη πολιτική σας.

Προφυλαχθείτε από την αλαζονεία και την αμετροέπεια.  

Σταματήστε να συμπεριφέρεστε ως αντιπολίτευση, επενδύοντας σε διχαστικά συνθήματα.

Είστε για δεύτερη φορά κυβέρνηση. Και επίσης να τελειώνουμε με κάποια παραμύθια.

Αν υπήρχαν πόροι, που θα στήριζαν ισοδύναμα, ή το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα γιατί δεν αξιοποιήθηκαν, προκειμένου να αποφευχθούν οι άδικες και ισοπεδωτικές επιβαρύνσεις που περιέχονται και υιοθετούνται στο παρόν Ν/Σ;

Το Ποτάμι έχει πει πως δε θα ψηφίσει νέους φόρους, όσο η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή δε συλλαμβάνονται.

Πού είναι τα έσοδα που προσδοκούσατε από την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα;

Τι έγινε με τη δίωξη του λαθρεμπορίου των καυσίμων, για το οποίο δεν ακούσαμε κουβέντα στις προγραμματικές δηλώσεις;

Δεν ήταν και αυτή μία από τις σημαίες σας, όταν ήσασταν αντιπολίτευση;

Επειδή εύκολα μιλάτε για τη διαπλοκή των άλλων, γιατί το άρθρο 13; Πριν από όλα δεν αποτελεί μνημονιακή δέσμευση. Γιατί χαρίζετε τα ανταποδοτικά τέλη, αποστερώντας τα από την πτωχευμένη αυτοδιοίκηση; Πείτε μας για τι ποσά μιλάμε και ποιοι επωφελούνται.

Κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης,

Είναι μονόδρομος η επιτάχυνση της στροφής σας στο ρεαλισμό. Η υπογραφή της συμφωνίας δεν αποτελεί λίγο κερδισμένο χρόνο, μέχρι την επόμενη αναμέτρηση με τους εταίρους.

Ανατροπή της στην πράξη οδηγεί μοιραία στην έξοδο, στη δραχμή. Το βλέπουν οι δραχμιστές. Το περιμένει ο Σόιμπλε. Μην τους δικαιώσετε…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News