Ελλάδα

Ελεύθερη μεν στη φυλακή δε

Μπορεί το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να άναψε το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, ωστόσο παραμένει στη φυλακή.

Ο λόγος είναι η εγγυοδοσία που της επιβλήθηκε από το δικαστήριο, η οποία ανέρχεται στις 50.000 ευρώ, ποσό που σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι δικηγόροι της, η κα Σταμάτη δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσει.

Όπως είπε ο συνήγορος της Φραγκισκος Ραγκουσης: «Βάλτε της όποιον όρο θέλετε εκτός από αυτόν. Αυτή τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρω που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνεται. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ' οίκον περιορισμό».

«Με άκρα επιείκεια  αποφάσισε  το δικαστήριο και για τους όρους και για την εγγυοδοσία» είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου με νόημα υπονοώντας προφανώς την απόδραση της από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν.

Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την απόφαση του δικαστηρίου. «Εκφράζουμε τη βαθιά πίστη στη δικαιοσύνη και ελπίζουμε πως το δικαστήριο θα οδηγηθεί σε μια δίκαιη λύση» είπε ο κ. Γ. Κοτσαλής. Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης έκανε λόγο για «θετικό βήμα προκειμένου να βρεθεί κοντά στο παιδί της» ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο η Βίκυ Σταμάτη θα καταφέρει να βρει τα χρήματα της εγγύησης .

 «Μέχρι να μαζέψουμε τα χρήματα θα παραμένει στο Δρομοκαΐτειο» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Η Βίκυ μερικές φορές στερείται και στοιχειώδη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια