Ελλάδα

Εμπλοκή στην αποφυλάκιση Σταμάτη - Δεν έχει χρήματα για την εγγύηση

Παρόλο που το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για αποφυλάκιση έγινε δεκτό από τον εισαγγελέα, φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα για την εγγύηση. Συγκεκριμένα η ίδια η κ. Σταμάτη και ο συνήγορός της ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν τα 50 χιλιάδες ευρώ που πρέπει να καταβληθούν ως χρηματική εγγύηση, ενώ το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό και το αίτημά της για χορήγηση δίμηνης τουλάχιστον προθεσμίας για να βρεθούν και να καταβληθούν τα χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο αργά το μεσημέρι της Τετάρτης είχε αποφασίσει την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη κάνοντας δεκτό το έκτο κατά σειρά αίτημά της, επιβάλλοντας της περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και χρηματική εγγύηση αρχικά 70 χιλιάδων ευρώ, τα οποία στη συνέχεια και κατόπιν αιτήματος μειώθηκαν σε 50.

Οι λοιποί περιοριστικοί όροι που της επιβλήθηκαν είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης από τον τόπο της διαμονής της, υποχρέωση να εμφανίζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που θα διαμένει και παράδοση του διαβατηρίου.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου χαρακτήρισε την απόφαση «επιεική» αλλά δεν έδωσε τη δίμηνη προθεσμία για την καταβολή της εγγύησης που ζήτησε ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, επικαλούμενος λόγους οικονομικής αδυναμίας, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή».

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για τη συμμετοχή της στην υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών ενώ ο πρώην υπουργός, πρωταγωνιστικό πρόσωπο στην υπόθεση, εκτίει ποινή 20ετούς κάθειρξης.

Η Βίκυ Σταμάτη όπως και ο Άκης Τσοχατζόπουλος συνελήφθησαν τον Απρίλιο του 2012 και ως σήμερα κρατούνται, ο μεν πρώην υπουργός στις φυλακές Κορυδαλλού, η δε Βίκυ Σταμάτη τον τελευταίο καιρό στο ψυχιατρικό κατάστημα του Δρομοκαϊτείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια