default-image

Τέλος εποχής για τη ομάδα ΔΕΛΤΑ

Ελλάδα
Τέλος εποχής για τη ομάδα ΔΕΛΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη διάλυση της δίκυκλης ομάδας ΔΕΛΤΑ της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας στη συνέντευξη σχετικά με την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι θα παραμείνουν ανοιχτοί οι υπό διερεύνηση φάκελοι για αστυνομική αυθαιρεσία των μελών της. 

Σχετικό αίτημα είχαν θέσει επιτακτικά μία ημέρα πριν τα μέλη του Δικτύου για Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα με αφορμή τη δίκη για την επίθεση στο Στέκι Μεταναστών το 2004.

Υπάρχει πρόβλεψη τα μέλη της ΔΕΛΤΑ να απορροφηθούν από τις OΠKE, άλλοι στα MAT και κάποιοι σε κοινές περιπολίες. «Δεν θα ανεχθώ 'κουκουλώματα' και αυθαιρεσίες» είπε ο κ. Τόσκας συμπληρώνοντας ότι δεν θέλει να δημιουργήσει «αστυνομικό κράτος». 

«Ναι στους κανόνες, όχι στην αυθαιρεσία» είναι το δόγμα του αναπληρωτή υπουργού.

Όπως είπε ο κ. Τόσκας, θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση υπηρεσιών, με στόχο την «ελάφρυνση» εκείνων που είχαν «διογκωθεί», όπως σημείωσε, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναφέροντας ως παράδειγμα «τους πυροτεχουργούς, που έχουμε 75 άτομα ενώ στο Λονδίνο είναι 15».

Ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου ανέφερε ότι θα σταλούν ενισχύσεις μετά και το θέμα που έχει αναδειχθεί με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών και την έλλειψη ανδρών, σύμφωνα με το in.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News