default-image

Επίσκεψη Βίτσα στις ΗΠΑ για την ελληνική αμυντική βιομηχανία

Ελλάδα
Επίσκεψη Βίτσα στις ΗΠΑ για την ελληνική αμυντική βιομηχανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο επίκεντρο των επαφών τέθηκε η προώθηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στις διεθνείς αγορές και η εξασφάλιση συνεργασιών με άλλες αντίστοιχες βιομηχανίες, στις συναντήσεις που έχει από χθες Δευτέρα στην Ουάσιγκτον, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικού Υλικού AUSA 2015.

«Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί κορυφαία διοργάνωση στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και διεξάγεται κάθε χρόνο, με εξειδικευμένους επισκέπτες και με τη συμμετοχή 600 και πλέον εταιρειών-εκθετών, ανάμεσά τους και ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες. Η Ελλάδα συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην έκθεση, ενώ η συμμετοχή των Ελληνικών εταιρειών φέτος είναι μεγαλύτερη», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Την πρώτη μέρα της επίσκεψης ο κ. Βίτσας παρευρέθηκε στην επίσημη τελετή έναρξης της έκθεσης, καθώς και στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου, μαζί με τον πρόεδρο της AUSA 15, τον Πρέσβη της Ελλάδας στην αμερικανική πρωτεύουσα Χ. Παναγόπουλο και τον πρόεδρο του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου Σ. Αναστασόπουλο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας μαζί με τον πρόεδρο της AUSA 15, ξεναγήθηκαν στο χώρο του ελληνικού περιπτέρου και είχαν συνομιλίες με τις ελληνικές εταιρείες - εκθέτες. Στο ελληνικό περίπτερο, παρουσιάζουν τις δυνατότητές τους, τόσο οι κρατικές όσο και ιδιωτικές αμυντικές βιομηχανίες και ενημερώνουν τις επίσημες αποστολές και τους υπόλοιπους επισκέπτες.

Ο Δημήτρης Βίτσας στην διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του άλλων χωρών, αξιωματούχους των ΗΠΑ και με στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Ήδη τη Δευτέρα είχε συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Δυναμική παρουσία στην έκθεση, έχουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (πρώην ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ), ενώ κατά τη διάρκεια της, η Διοίκηση των ΕΑΣ θα πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους, καθώς και με πελάτες-συνεργάτες της εταιρείας από άλλες χώρες με στόχο τη διεύρυνση των συνεργασιών και τη σύναψη νέων συμφωνιών, στο πλαίσιο μιας δυναμικής πολιτικής εξωστρέφειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News