Ελλάδα

Στο "μικροσκόπιο" τα "πόθεν έσχες" 2 υπουργών και 2 βουλευτών

Στο "μικροσκόπιο" της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για τα "πόθεν έσχες" των βουλευτών αναμένεται να βρεθούν το προσεχές διάστημα τέσσερις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης δυο νυν υπουργών της κυβέρνησης και δυο βουλευτών - ενός πρώην και ενός νυν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Μega και μεταδίδει το "Βήμα" online, ο ένας υπουργός φέρεται να μη δήλωνε επί τριετία ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, κάτι που έκανε εσχάτως με συμπληρωματική δήλωση και ο άλλος υπουργός εμφανίζεται να είναι μέτοχος ιδιωτικής εταιρείας.

Όσον αφορά τον πρώην βουλευτή, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, πρόκειται για φορολογικές εκκρεμότητές του, ενώ για τον νυν βουλευτή εντοπίζονται «κενά» στη δήλωση "πόθεν έσχες" που κατέθεσε. Σύμφωνα με την τέως πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, Δέσποινας Χαραλαμπίδου, η οποία δεν είναι πλέον βουλευτής (συμμετέχει στη Λαϊκή Ενότητα) όντως είχαν εντοπιστεί τέσσερα "πόθεν έσχες" με «προβλήματα».

Όπως δήλωσε η ίδια στο Mega, «παρέλαβα από την προηγούμενη επιτροπή μια σειρά από εκκρεμότητες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και ήδη εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους ορκωτούς λογιστές». Μάλιστα σημείωσε ότι κατά την προεκλογική περίοδο «εξετάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις υπόχρεων με προβληματικά "πόθεν έσχες"». Η κ. Χαραλαμπίδου δήλωσε ότι θα ενημερώσει σχετικά τη νέα επιτροπή που θα συγκροτηθεί ώστε να εξεταστούν με τον καλύτερο τρόπο οι συγκεκριμένες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Αρμοδίως, πάντως, δηλώνεται άγνοια για τις συγκεκριμένες υποθέσεις γι' αυτό και ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος, ο οποίος ανέλαβε την Επιτροπή Ελέγχου των "πόθεν έσχες", αναμένεται να καλέσει την κυρία Χαραλαμπίδου προκειμένου να ενημερώσει θεσμικά τη Βουλή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια